Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική αγροτική "πλημμύρα" στα Φάρσαλα
  • Με πάνω από 200 τρακτέρ οι αγρότες της επαρχίας συμμετείχαν στο χτεσινό συλλαλητήριο
  • Μήνυμα στην κυβέρνηση για το τι πρόκειται να γίνει στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στις 5 Δεκέμβρη, στη Λάρισα

Το πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση για το τι πρόκειται να γίνει στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στις 5 Δεκέμβρη στη Λάρισα, και στη συνέχεια, έστειλε χτες η αγροτιά των Φαρσάλων.

Με πάνω από 200 τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, οι αγρότες της περιοχής πήραν μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση, "βουλιάζοντας" την κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.

Ηταν δε τόσο μεγάλος ο όγκος και τόσο συγκλονιστικός ο παλμός του συλλαλητηρίου, που ξάφνιασε ακόμα και τους διοργανωτές του. Ενα συλλαλητήριο - προειδοποίηση προς τους κυβερνώντες πως οι ξωμάχοι της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι κι έτοιμοι να δώσουν τις νέες μάχες εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, χωρίς να λογαριάζουν την κυβερνητική τρομοκρατία και το "δικαστικό δρεπάνι" που πέφτει στα κεφάλια τους.Ενα συλλαλητήριο - άμεση και υπερήφανη απάντηση στον κυνισμό του υπουργού Γεωργίας,που τόλμησε να πάει στη Θεσσαλία και να δηλώσει ξεδιάντροπα και κατάμουτρα στους μικρούς αγρότες πως υποχρεούνται να εγκαταλείψουν το αγροτικό επάγγελμα. Ενα συλλαλητήριο που απέδειξε ότι έχει γίνει συνείδηση στον αγροτικό κόσμο πως οι "διαφορές" του με την κυβέρνηση και την ΕΕ θα λυθούν στα "μπλόκα" του αγώνα.

Οι ατέλειωτες "ουρές" των τρακτέρ στους δρόμους των Φαρσάλων, το πλήθος των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, κρατώντας "πανό" και μαύρες σημαίες της οργής, τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα, δείχνουν ότι η αγροτιά και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι αγρότες δε θα δεχτούν ποτέ και με καμιά κυβέρνηση να πεταχτούν σαν άχρηστοι στο παραγωγικό περιθώριο, στον "Καιάδα του εκσυγχρονισμού", που σκάβουν η κυβέρνηση Σημίτη και τ' αφεντικά της των Βρυξελλών.Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι το χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή στην οποία εκατοντάδες αγρότες έχουν συρθεί στο εδώλιο του "αγροτοδικείου" Λάρισας και πάρα πολλοί τελούν εν "αναστολή", αφού έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στις περσινές και προπέρσινες μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις. Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν περνάει η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας μέσω της Δικαιοσύνης και όλοι έχουν, πλέον, συνειδητοποιήσει πως ο αγώνας τους είναι για την επιβίωση και η αποχή απ' αυτόν οδηγεί στο μοιραίο.

Στην ειλημμένη απόφαση και την ετοιμότητα του αγροτικού κόσμου να παλέψει, "με νύχια και με δόντια", για να μείνει στα χωριά και να καλλιεργεί τη γη, αναφέρθηκαν μιλώντας στο συλλαλητήριο οι Γ. Παττάκης,Β. Νικολόπουλος,Χρ. Παπαδημητρίου,Θ. Τσαλόπουλος,Λ. Ζιάκας,μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Υπογράμμισαν δε την ανάγκη να εκδηλωθεί έμπρακτα, μαζικά και δυναμικά η συμπαράσταση στον αγώνα της αγροτιάς των άλλων εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των μαθητών, όλων όσοι πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ κι έχουν κοινά συμφέροντα.Επισήμαναν ότι η δικαστική τρομοκρατική επιχείρηση σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς αποτελεί επικίνδυνο κυβερνητικό ολίσθημα, που απειλεί τη δημοκρατική ομαλότητα,αφού ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, οι αγρότες, βρίσκεται υπό διωγμόν.

Εθεσαν τα αγροτικά αιτήματα που αφορούν στη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής, στη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος, στην αγροτική ανάπτυξη, στο σταμάτημα της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συμμετέχουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συμμετάσχουν κι άλλοι στο μεγάλο πανθεσσαλικό παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανθεσσαλική, στις 5 Δεκέμβρη, στη Λάρισα.

Οι συγκεντρώσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο θα συνεχιστούν σε επαρχίες και χωριά της Λάρισας. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στην Ελασσόνα και στο Ελευθέριο,αύριο στο Συκούριο,την Παρασκευή στην Αγιά και στην Κοιλάδα,το Σάββατο στα Διόδια Τεμπών,την Κυριακή στον Πλατύκαμπο,την ερχόμενη Τρίτη στη Φαλάνη και την Τετάρτη στο Ομορφοχώρι.

Ανάλογες ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν και στα χωριά των άλλων τριών νομών της Θεσσαλίας, όπου καθημερινά περιοδεύουν κλιμάκια της ΠΑΣΕ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ