Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεδιάντροπη και προκλητική η TVX

Αποκαλυπτική για το ποιος είναι ο εμπνευστής της αστυνομικής επιχείρησης στη Βόρεια Χαλκιδική, είναι η χτεσινή ανακοίνωση της TVX που τη χαρακτηρίζει αναγκαία για την "προστασία του δικαιώματός της να διενεργήσει ορισμένες απαραίτητες γεωτρήσεις στην περιοχή". Μάλιστα, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Ρέππα, καλεί τις αρμόδιες αρχές, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής "να στηρίξουν με όλα τα νόμιμα μέσα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις βασικές ελευθερίες που προβλέπει το σύνταγμα της χώρας".Φαίνεται πως τόσο για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, όσο και για τους εκπροσώπους της πολυεθνικής, θεωρείται αυτονόητο ότι αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες παύουν να ισχύουν για το λαό και τους εργαζόμενους, όταν αυτοί στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά τους.

Η TVX τολμά ακόμη να κάνει λόγο για τρομοκράτηση των εργαζομένων της από τους κατοίκους που αντιδρούν στην υλοποίηση της επένδυσης, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες προχώρησε θρασύτατα και χωρίς καμία επίπτωση, στην απόλυση πέντε εργαζομένων, επειδή, όπως επικαλέστηκε, στράφηκαν ενάντια στα συμφέροντά της, συμμετέχοντας σε κινητοποίηση των κατοίκων.

Είναι πραγματικά πρόκληση η TVX να επικαλείται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, όταν η ίδια, με τη στήριξη της κυβέρνησης καταπατά κάθε τέτοια έννοια. Και ακόμη περισσότερο να δηλώνει ότι "πίσω από το προσωπείο όσων δήθεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του εξτρεμισμού, της παρανομίας και της τρομοκρατίας". Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι "βρέθηκαν 90 βόμβες μολότοφ, κάλυκες πολεμικού όπλου πρόσφατης χρήσης, βαρέλια με επικίνδυνα χημικά και άλλα σχετικά αντικείμενα", ενώ ξεδιάντροπα προχωρεί πιο πέρα, λέγοντας ότι "οι αντιδρώντες οδηγούνται και σχεδιάζουν μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές ενέργειες"!

Βέβαια, η TVX δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημά της στην κυβέρνηση. Γράφει συγκεκριμένα: "Η θετική και αποφασιστική, εξάλλου, στάση της κυβέρνησης και του λαού της Χαλκιδικής οπλίζει με τη δύναμη της ηθικής και του δικαίου τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής τρομοκρατικών ενεργειών στην περιοχή για την επιτέλεση της επένδυσής μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ