Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίκες αγροτών σε Θήβα και Χανιά

Στα "αγροτοδικεία" οδηγούνται σήμερα 40 αγρότες της Βοιωτίας και 25 αγρότες της Κρήτης.

Στη Θήβα οι 40 αγρότες δικάζονται για τις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995 και μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος της ΟΑΣ Βοιωτίας Ξ. Μελισσάρης και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θηβών Απ. Δελαβέκκουρας,οι οποίοι κατηγορούνται ως οι πρωταίτιοι για το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας. Από την πλευρά τους η ΟΑΣ Βοιωτίας και η ΕΑΣ Θήβας απευθύνουν κάλεσμα στους αγρότες του νομού να συγκεντρωθούν έξω από το δικαστήριο των Θηβών. Παράλληλα, οι δύο οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με τα δικαστήρια να εκφοβίσει την αγωνιζόμενη αγροτιά να μην παλεύει για τα δίκαια αιτήματά της.

Επίσης οι δύο δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις διοργανώνουν σήμερα στις 10 το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της ΕΑΣ Θήβας, όπου θα συζητηθούν τα τρέχοντα αγροτικά προβλήματα της περιοχής. Στη σύσκεψη, θα εξεταστεί η προετοιμασία των αγροτικών συλλόγων για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και θα εκλεγεί Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της επαρχίας Θηβών.

Με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών" θα δικαστούν σήμερα στο Εφετείο Χανίων 25 αγρότες του Νομού Ηρακλείου, που είχαν πρωτοδίκως καταδικαστεί πέρσι στο Ηράκλειο με φυλάκιση πέντε ετών ο καθένας!

Πρόκειται για αγρότες τα αυτοκίνητα των οποίων εντοπίστηκαν στα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο του Γιόφυρου, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου που κατέληξε στον εμπρησμό της Νομαρχίας Ηρακλείου, το Σεπτέμβρη του 1991. Στο πλευρό των 25 αγροτών, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που τους παρέχει κάθε οικονομική κάλυψη. Η μεταφορά των αγροτών θα γίνει οργανωμένα στα Χανιά νωρίς σήμερα το πρωί, με λεωφορείο στο οποίο θα επιβιβαστούν επίσης πολλά αγροτικά στελέχη για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ