Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει

Την ενεργοποίηση των χουντικών νόμων "περί διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που παλεύουν ενάντια στην ασύδοτη δράση της καναδέζικης πολυεθνικής TVX, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Οπως επισημαίνει για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει χουντικούς νόμους, για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό, την πρώτη φορά ενάντια στους αγρότες και τώρα ενάντια στους κατοίκους της Ολυμπιάδας. "Η κυβέρνηση απέδειξε - σημειώνει - ότι τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου είναι γι' αυτήν ιερά και όσια".

Δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Ολυμπιάδας και σημειώνει πως έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τη δουλικότητα της κυβέρνησης απέναντι στις πολυεθνικές, όταν έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον των μελών του Συνδικάτου, για να διευκολύνει τη γερμανική ΧΟΧΤΙΦ και τους εργολάβους να καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον νέο αερολιμένα Αθηνών. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, να δημιουργήσουν το μπλοκ των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων και να βάλουν φραγμό στην ασύδοτη δράση των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ