Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστατέψτε τους!

"Προστατέψτε μας"! Η αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια ακούγεται από τη Βόρεια Χαλκιδική κι απευθύνεται προς όλους τους Ελληνες δημοκράτες. Από κει όπου, με Βασιλικά και Νομοθετικά Διατάγματα της Χούντας, έχει επιβληθεί κατάσταση πολιορκίας. Από κει όπου απαγορεύτηκε "κάθε δημοσία συνάθροισις, πορεία, διαδήλωσις κλπ. πεζή ή με οιονδήποτε τροχαίον μέσον...". Από κει όπου επικρατεί η τρομοκρατία των "μαυροσκούφηδων", των "ροπαλοφόρων" του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού.

Ακούστε αυτή τη σπαρακτική κραυγή αγωνίας. Προέρχεται από συνέλληνες, συμπατριώτες μας. Οι πολιορκημένοι του Στρυμονικού κόλπου, οι όμηροι του "χουντοεκσυγχρονισμού" και της πολυεθνικής εταιρίας TVX, ζητούν προστασία. Ανταποκριθείτε. θυμηθείτε πώς αντιδρούσατε, σ' ανάλογες περιστάσεις, τότε, όταν "όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά". Πώς συμπαρασταθήκατε στους αγρότες των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, όταν, το 1968, ξεσηκώθηκαν και βρέθηκαν μπροστά στα ρόπαλα των χουντικών ΜΑΤ. Πώς εκφράσατε την αλληλεγγύη σας στους έγκλειστους φοιτητές του Πολυτεχνείου, όταν, το 1973, στήθηκαν μπροστά στα τανκς της δικτατορίας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ν' αδιαφορεί όταν σε μια περιοχή της πατρίδας μας επιβάλλεται μια "μορφή στρατιωτικού νόμου", όπως ανέφερε ακόμα κι αυτό το "Ασοσιέιτεντ Πρες". Πολύ περισσότερο που δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Πριν ένα χρόνο, περίπου, είχε επιβληθεί κατάσταση πολιορκίας στη Θεσσαλία για να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Και τότε ανασύρθηκαν χουντικοί νόμοι. Ακολούθησε η τρομοκρατική επιχείρηση "βουλκανιζατέρ", με δολιοφθορές στα τρακτέρ. Κι ύστερα, ολόκληρη η χώρα μετατράπηκε σ' ένα απέραντο "αγροτοδικείο", με το "δικαστικό δρεπάνι" να κινείται ακατάπαυστα.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους συνταξιούχους που διαδήλωναν την πείνα τους. Επιτέθηκαν στους απεργούς ναυτεργάτες. Μόλις προχτές, μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, αντιμετώπισαν αστυνομική, τρομοκρατική επιχείρηση σε βάρος τους.

Ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης ζητά δημοσίως την ενίσχυση της Αστυνομίας για ν' αντιμετωπιστεί ο "εσωτερικός εχθρός", αποκαλύπτεται "χουντογλέντι" αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαιτεί "δηλώσεις μετανοίας" απ' όσους συμμετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις, απειλώντας τους ότι αν δε συμμορφωθούν, θα τιμωρηθούν.

Προστατέψτε τους αγωνιστές των χωριών του Στρυμονικού Κόλπου. Χρησιμοποιείστε κάθε μορφή συμπαράστασης στον αγώνα τους. Βρείτε τον τρόπο να περάσει μια αράδα στις σελίδες των εφημερίδων. Μια κουβέντα στα μικρόφωνα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Συγκεντρώστε υπογραφές συμπαράστασης. Συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. Η δημοκρατία μάς αφορά όλους κι όχι μόνο τους κατοίκους της πατρίδας του Αριστοτέλη και τους αγωνιστές της Θεσσαλικής αγροτιάς. Εκπτώσεις στη δημοκρατία - που επιχειρούν να επιβάλλουν οι "χουντοσοσιαλιστές" κυβερνώντες - δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Τούτος ο λαός μάτωσε πολλές φορές για να είναι ελεύθερος, για ν' απολαμβάνει, έστω και την "κουτσουρεμένη" αστική δημοκρατία και δε θ' αφήσει τους "εκσυγχρονιστές" να του τη στερήσουν. Θα "φυλάει Θερμοπύλες" παντού και πάντα για να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, γιατί τη χρωστάει στους προγόνους και θέλει να την παραδώσει στους απογόνους. Οι "βάρβαροι του εκσυγχρονισμού" δε θα περάσουν.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ