Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΟΓΕΙΑ
Η κυβέρνηση "ξέχασε" τις εξαγγελίες της!

Δεκατρείς δήμαρχοι και κοινοτάρχες ζητούν να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής και να λυθούν τα προβλήματα από την εγκατάσταση του αεροδρομίου στα Σπάτα

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν δεκατρείς δήμαρχοι και κοινοτάρχες της περιοχής των Μεσογείων, γιατί η κυβέρνηση έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" ακόμη και τις ίδιες της τις υποσχέσεις για την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής ως αντιστάθμισμα στη σημαντική επιβάρυνση που θα προκαλέσει η εγκατάσταση του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Οι δεκατρείς δήμαρχοι και κοινοτάρχες (Αρτέμιδας, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Καλυβίων, Κορωπίου, Κουβαρά, Μαρκόπουλου, Παιανίας, Παλλήνης, Πικερμίου, Ραφήνας, Σπάτων και Ανθούσας) υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, καθώς - όπως τονίζουν - διαπιστώνουν ότι:

  • Από το Σεπτέμβρη του 1996, δεν έχουν καμία επαφή και ενημέρωση για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής τους σε σχέση με το αεροδρόμιο.
  • Δεν έχει υλοποιηθεί καμιά από τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του υπουργού που αφορούν τα αναγκαία έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για την υποδοχή του αεροδρομίου στην περιοχή.

Οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες των Μεσογείων ζητούν να συγκληθεί αμέσως σύσκεψη με τον υπουργό στο ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τον προγραμματισμό των έργων γύρω από το αεροδρόμιο Σπάτων. Επιπλέον, ζητούν στην ίδια σύσκεψη να συζητηθούν και τα εξής καίρια θέματα για την περιοχή: Το θέμα της αποχέτευσης και η τύχη των ρεμάτων. Οι χρήσεις γης (δασικά - πολεοδομικά). Οι συγκοινωνίες και οι οδικοί άξονες.

Η επιστολή των δεκατριών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής καταλήγει ως εξής: "Σας καλούμε κύριε υπουργέ σε ένα διάλογο καλόπιστο και εποικοδομητικό, για την οριστική και έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στα Μεσόγεια με την εγκατάσταση του διεθνούς αεροδρομίου στα Σπάτα και διατρανώνουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσον, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να μείνουμε απλοί παρατηρητές των όποιων εξελίξεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ