Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συγκεντρώσεις αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αύριο στις 11.30 το πρωί μαθητές σχολείων της Αθήνας, με απόφαση των μαθητικών συμβουλίων τους, ενώ κινητοποίηση πραγματοποιούν αύριο και στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, οι μαθητές συνεχίζουν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων και των 15μελών μαθητικών συμβουλίων τους να συζητούν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Οι μαθητές αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που στέλνει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στα φροντιστήρια για να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς εξετάσεις από το Γυμνάσιο ακόμα, ενώ διαδηλώνουν ενάντια στην υπονόμευση του θεσμού των μαθητικών συμβουλίων και διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και έλλειψης καθηγητών κ.ά. Ανάμεσα στα σχολεία που μέχρι χτες είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση είναι τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Μπραχαμίου, τα 1ο και 4ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το ΕΠΛ Νέας Φιλαδέλφειας, το ΕΠΛ Αιγάλεω, το 3ο ΓΕΛ Χολαργού, το 2ο ΓΕΛ Αιγάλεω, το 1ο ΓΕΛ Πετρούπολης και το 3ο ΓΕΛ Βύρωνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν αύριο στην Καμάρα στις 5 το απόγευμα και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην πορεία θα συμμετάσχουν με απόφαση 15μελών και 5μελών συμβουλίων τους, το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τμήματα του 11ου ΤΕΛ "Ευκλείδη" και ΤΕΛ Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ