Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οργανικές θέσεις για όλους!

Κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας του προσωπικού του δήμου, που, όμως, δεν ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα αντιστοιχίας έργου και ελέγχου των προσφερόμενων στο πειραϊκό λαό υπηρεσιών, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μοναδικό κριτήριο κατάρτισης του νέου Κανονισμού ήταν η κάλυψη του υπάρχοντος προσωπικού σε οργανικές θέσεις, οι οποίες όμως δεν ορίζονται με σαφήνεια στις διάφορες υπηρεσίες του δήμου.

"Δεν αναλύεται το πού πάει ο κάθε εργαζόμενος", παρατήρησε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,επισημαίνοντας τον κίνδυνο να παραταθεί το υπάρχον πρόβλημα, κάποιοι να εμφανίζονται απασχολούμενοι, για παράδειγμα, στην υπηρεσία καθαριότητας και σε άλλη υπηρεσία του δήμου να εργάζονται στην πραγματικότητα. "Υπάρχει πράγματι η αναγκαιότητα να καλυφθούν οργανικά οι θέσεις των εργαζόμενων, αλλά αυτό πρέπει να το δούμε συγκεκριμένα σε ένα - ένα τμήμα. Διαφορετικά, ο μοναδικός στόχος που έχει αυτή η πρόταση είναι να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις μέσα από το νέο Κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας", τόνισε ο Π. Σαλπέας.

Οι προτάσεις της Κίνησης δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και, τελικά, οι Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης ψήφισαν "παρών". Τον Κανονισμό καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Α. Κολλάς,διότι, όπως υποστήριξε, δεν ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις που είχε κάνει, όταν είχε την ευθύνη κατάρτισης του νέου Κανονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ