Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός

Η διευθύντρια του πολιτικού προσωπικού μήνυσε την πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων για δυσφήμιση διά του Τύπου

Η συνδικαλιστική δραστηριότητα και υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο (ΓΣΝΑ) αποτελούν σοβαρό αδίκημα για τη διεύθυνση του νοσοκομείου, η οποία μήνυσε σε μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών για "δυσφήμιση διά του Τύπου" απλό "παράπτωμα" για τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Η "δυσφήμιση διά του Τύπου" ήταν μια ανακοίνωση του συλλόγου (16.9.1997) των εργαζομένων, με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κατήγγειλε ομόφωνα την αγνόηση απ' τη διεύθυνση του νοσοκομείου των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων, την αυθαίρετη αλλαγή του τρόπου ελέγχου και προσέλευσης του προσωπικού, καθώς και το διωγμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την 1.10.1997 η διευθύντρια του πολιτικού προσωπικού μήνυσε την πρόεδρο Χρ. Τζουμανίκα και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Αλ. Καραγκούνη.Οι δυο συνδικαλιστές είχαν κληθεί απ' τον 18 Πταισματοδίκη Αθήνας να απολογηθούν στις 3.12.1997. Τελικά, οι δυο συνδικαλιστές κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα.

"Το νοσοκομείο έχει καταντήσει ανακριτήριο. Οι Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τον τελευταίο καιρό. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων έχει από 10 - 30 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο χώρο, αλλά για τη διεύθυνση του νοσοκομείου είναι ύποπτοι και τεμπέληδες", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο και τονίζει: "Ως εργαζόμενοι στο 401 ΓΣΝΑ καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές της Διεύθυνσης, όπου ζητά λύσεις μέσω των δικαστηρίων. Καλούμε κάθε αρμόδιο να πάρει θέση και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ