Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιβεβαιώνεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η καταδίκη των κοινοταρχών της Χαλκιδικής επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον αυταρχικό, δίχως τέλος, κατήφορο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει:

"Αποδείχνει για πολλοστή φορά και περίτρανα, ότι στο ερώτημα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", η κυβέρνηση έχει ταχθεί, αδίστακτα και αμετάκλητα, με τα πρώτα. Η τρομοκρατικού και φιλεργοδοτικού χαρακτήρα απόφαση του δικαστηρίου αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της TVX τη χειροκρότησαν.

Εξάλλου, η βιομηχανία διώξεων, δικών και προειλημμένων αποφάσεων κατά χιλιάδων αγροτών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τον περί του αντιθέτου ισχυρισμό. Αποδείχνεται, πόσο ουδέτερη και αμερόληπτη είναι η δικαιοσύνη στις συνθήκες της κυριαρχίας των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους καταδικασθέντες κοινοτάρχες και στους κατοίκους των χωριών της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται απτόητοι, παρά την αστυνομική και δικαστική τρομοκρατία, για το μέλλον των παιδιών τους.

Το ΚΚΕ καλεί τα Συνδικάτα, όλους τους αγροτικούς και τους άλλους λαϊκούς φορείς να εκφράσουν, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά, την ενεργό αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων των χωριών της Χαλκιδικής κατά της καναδικής TVX και της κυβέρνησης των βιομηχάνων.

Το ΚΚΕ καλεί τα άλλα κόμματα να πράξουν το ίδιο, να πουν ξεκάθαρα στον λαό τη θέση τους σχετικά με την όλη εξέλιξη.

Ο ενωτικός λαϊκός αγώνας είναι εγγύηση, για να μπει φραγμός στο όργιο της κυβερνητικής ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας. Για να μην περάσει τελικά η τρομοκρατία!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ