Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες

Σήμερα, στις 6 μ.μ., η συγκέντρωση των μαθητών του ΚΕΑΤ στη Βουλή και των ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα, ώρα 6 μ.μ., οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας. Οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη του Κέντρου από τις 30 Νοέμβρη διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού και νοσηλεύτριας, καθώς υπάρχουν οικότροφοι μαθητές στο ΚΕΑΤ που κάνουν ειδικές θεραπείες. Επίσης, ζητούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από το ΚΕΑΤ στα σπίτια τους τις βραδινές ώρες, καθώς και την ανάληψη από το υπουργείο Παιδείας όλων των ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευσή τους.

Η σημερινή κινητοποίηση των μαθητών αποφασίστηκε μετά την άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, Π. Αποσκίτη,στις 10 Δεκέμβρη. Ο Π. Αποσκίτης ξεκαθάρισε τότε στους μαθητές ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΚΕΑΤ είναι αδύνατη.

Στην απόφαση των μαθητών του Κέντρου να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, συμπαρίσταται η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, που καλεί όλους τους τυφλούς να στηρίξουν έμπρακτα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών.

Οι κινητοποιήσειςτων ΑΜΕΑ

Κάτω απ' το βάρος των προβλημάτων αναγκάστηκε και η πλειοψηφία της ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) να προκηρύξει δυο κινητοποιήσεις:

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση, ώρα 10π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.Αύριο στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση, ώρα 10.30π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία στη Βουλή. Η ΕΣΑΕΑ, μετά την πορεία στην Αθήνα, ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ) των ΑΜΕΑ καλεί τους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες τους, να αξιοποιήσουν αυτές τις κινητοποιήσεις της ΕΣΑΕΑ για την προβολή των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, που θέλει τα ΑΜΕΑ να ζουν στο περιθώριο, έρμαια της φιλανθρωπίας, της εμπορευματοποίησης και ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης των αναγκών τους. Ακόμα, η ΕΣΚ καλεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες να καταδικάσουν, με την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, την κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΑΕΑ, που ουσιαστικά χρησιμοποιείται σαν μοχλός περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΚΕΑΤ(2013-01-24 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα για την Ειδική Αγωγή(2008-12-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας(2006-05-17 00:00:00.0)
Νέα αντιλαϊκά μέτρα μετά την Παραολυμπιάδα(2004-09-29 00:00:00.0)
Ψήφος, για αγωνιστικό Σύνδεσμο(1999-12-11 00:00:00.0)
Φανερά πλέον κατά των μαθητών η διοίκηση(1997-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ