Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Αποκλείστηκαν από τις χιονοπτώσεις 20 χωριά στη δυτική Φθιώτιδα. Επιδείνωση προβλέπει η ΕΜΥ

Προβλήματα προκαλεί από χτες η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να οξυνθούν σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις. Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα ότι θα χιονίσει ακόμα και στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 4 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται επίσης χαμηλές θερμοκρασίες (5-12 βαθμοί).

Στο Νομό Φθιώτιδας, λόγω χιονοπτώσεων, αποκλείστηκαν είκοσι χωριά, ενώ στη Μεσσηνία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου το ΙΧ αυτοκίνητο του 40χρονου Μάριου Παναγάκη, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του. Στο αυτοκίνητο επέβαινε η 23χρονη Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, η οποία κατάφερε να βγει σώα, πριν χαθεί το αυτοκίνητο στη θάλασσα.

Λόγω ολισθηρότητας του εθνικού δρόμου στη Κακιά Σκάλα, μια νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός της Κωνσταντίνος Τόμπρος, 21 χρονών. Η νταλίκα έπεσε στο γκρεμό και σταμάτησε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ προς και από την Πελοπόννησο.

Ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Β. Ελλάδα. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων και της επικίνδυνης ολισθηρότητας των δρόμων, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Καστοριάς από το 18ο έως το 20ό χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Αμυνταίου από το 20ό έως το 23ο χιλιόμετρο.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο Νομό Ημαθίας. Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται όσοι θα κινηθούν στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σελίου από το 16ο έως το 26ο χιλιόμετρο, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Δασκίου από το 15ο έως το 43ο, στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Τρία Πέντε Πηγάδια και στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Σελίου.

Πρόβλημα στις οδικές οδούς θα αντιμετωπίσουν και όσοι κατευθύνονται στην Επαρχιακή Οδό Δράμας προς Νευροκόπι από το 25ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Δράμας Σιδηρόνερο από το 20ό χιλιόμετρο. Αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Σερρών - Βροντού από το 17ο χιλιόμετρο, ενώ χτες δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Σαμοθράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ