Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το δις εξαμαρτείν...

Τη Βουλή επέλεξε αυτή τη φορά ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης για να επιτεθεί στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Προχτές - κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τα προβλήματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) - και μετά από την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη ο - καθ' ύλην για τα ΑΜΕΑ - υφυπουργός "εξερράγη" και τα 'βαλε με τον Χ. Χουρδάκη, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κατηγορώντας τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι παραπληροφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των τυφλών. "Αξιος ο μισθός του κ. Χουρδάκη", είπε ο υφυπουργός.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται ο υφυπουργός από κινητοποιήσεις για να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των ΑΜΕΑ, τότε ξιφουλκεί κατά των εκπροσώπων τους. Αλλωστε, το ίδιο έκανε και τα μεσάνυχτα της 29 προς 30 Σεπτέμβρη, όταν προπηλάκισε μέσα στο υπουργείο Υγείας τα μέλη της Διοίκησης του συλλόγου παραπληγικών με χαρακτηρισμούς όπως ""νονοί" του αναπηρικού κινήματος, ηλίθιοι, βλάκες, χαμένοι εκμεταλλευτές του χώρου".

Το δις εξαρτείν ουκ ανδρός σοφού - και ιδιαίτερα του αρμοδίου υφυπουργού. Ομως όταν κάποιος υπηρετεί με συνέπεια τη λιτότητα και τη σύγκλιση, τότε απαρνείται την ίδια την ιδιότητά του: Την ιδιότητα - με την κυριολεκτική όμως έννοια - του υφυπουργού Προνοίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ