Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σφυρίγματα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να σφυράει αδιάφορα ο Σημίτης, μπροστά στα προβλήματα των αγροτών, οι οποίοι ξεσηκώνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και διαμαρτύρονται για τις τιμές των προϊόντων τους.

***

Μετά όμως, όταν θα χοντρύνει το παιγνίδι (και έτσι θα γίνει, αφού κρατά τέτοια στάση), θα αρχίσει να γκρινιάζει και να μιλάει για υπονομευτές της χώρας. Θα αμολήσει και τα γνωστά κυβερνητικά "μαντρόσκυλα - υπουργούς" να απειλούν και να βρίζουν...

***

Ας μην ελπίζει, όμως, πως θα του συμπαρασταθεί κανείς. Ο κόσμος καταλαβαίνει.

***

"ΜΕ τον Εβρο (σ.σ. το ποτάμι) έχουμε σχεδόν κάθε χρόνο πρόβλημα", είπε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος, σχολιάζοντας τις πλημμύρες στην Καβάλα και περιοχές της Θράκης.

***

Δε λέμε, ...εξαιρετική η διαπίστωση, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το πώς θα γίνει να μην έχουμε πρόβλημα. Ετσι φανταζόμαστε δηλαδή, εκτός αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι το να πλημμυρίζει κανείς μια - δυο φορές το χρόνο είναι μια ωραία αίσθηση περιπέτειας...

***

Μία από τα ίδια και στην Ηπειρο (στα Γιάννενα υπερχείλισε η λίμνη), στη Χίο, τις προάλλες τα ίδια στη Μυτιλήνη. Μια φορά, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ακόμα καυχιέται ότι εκσυγχρόνισε τη νομοθεσία για τα δημόσια έργα.

***

Αυτή φαίνεται να είναι η πεμπτουσία, το πνεύμα του εκσυγχρονισμού. Ολοι θα απολαύσουμε τα αγαθά που υπόσχεται να μας προσφέρει ...αν τελικά επιπλεύσουμε.

***

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όλο φεύγουν. Ο Μάνος πάει στο Λονδίνο (έφυγε χτες το μεσημέρι), ο Κ. Καραμανλής πηγαίνει περιοδεία στην Πελοπόννησο και η Ντ. Μπακογιάννη στη Χαλκιδική.

***

Αυτή είναι, άλλωστε, και γενικότερα η αίσθηση που δίνει αυτό το κόμμα. Ολοι ξέρουμε, πάνω - κάτω, πού πάει ο καθένας χωριστά. Αν θα πάνε πουθενά και μαζί δεν ξέρουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ