Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Οι νεοσυντηρητικές πολιτικές αυξάνουν τα προβλήματά τους
  • Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ
  • Απαράδεκτη επίθεση του υφυπουργού Υγείας Θ. Κοτσώνη σε εκπρόσωπο του Συνδέσμου Τυφλών

"Ενας από τους λόγους που συζητάμε σήμερα τα ζητήματα της πολιτικής στην κοινωνική πρόνοια και ειδικότερα τα προβλήματα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) είναι οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των μαθητών του ΚΕΑΤ, αλλά και γενικότερα της Ομοσπονδίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες".

Με την επισήμανση αυτή άρχισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή της Επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για τα προβλήματα του ΚΕΑΤ.

Ο Μπ. Αγγουράκης κατήγγειλε την κυβερνητική τακτική, που βλέπει υποκινητές πίσω από τις κινητοποιήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες, υπογραμμίζοντας πως "σήμερα, αλλά και η παλαιότερη ιστορική εμπειρία δείχνουν ότι χωρίς τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των άμεσα ενδιαφερομένων, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη".

Η επισήμανση αυτή του βουλευτή του ΚΚΕ είχε ως αποτέλεσμα την απαράδεκτη "έκρηξη" του υφυπουργού Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη,ο οποίος επιτέθηκε, χωρίς καμία αιτία, στο μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Χ. Χουρδάκη,κατηγορώντας τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι παραπληροφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των τυφλών. "Αξιος ο μισθός του κ. Χουρδάκη" ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός, ενδεικτική του ήθους και του σεβασμού του στα άτομα με ειδικές ανάγκες, που διεκδικούν αγωνιστικά τα αιτήματά τους.

Αναφερόμενος ο Μπ. Αγγουράκης γενικότερα στο θέμα της κοινωνικής πρόνοιας, κατήγγειλε την "τηλεοπτική φιλανθρωπία" που τελευταία ανθεί και υπογράμμισε:

"Δεν μπορείτε, κύριοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, να θέλετε ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και μείωση των ελλειμμάτων του δημοσίου και ταυτόχρονα να έχετε την ψευδαίσθηση ή να λέτε ότι ασκείται κοινωνική πολιτική. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική πολιτική και κάθε λίγο και λιγάκι να ακούγεται το επιχείρημα "αυτά μπορούμε, αυτά κάνουμε"".

Ενδεικτικό της ακολουθούμενης πολιτικής είναι ότι το καλοκαίρι που ιδιωτικοποιήθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ένας από τους όρους που έβαλε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν να απαλλαγεί από την υποχρέωση να προσλαμβάνει άτομα με ειδικές ανάγκες. "Αυτήν την αλλαγή τη δέχτηκε και την εισηγήθηκε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και φυσικά χειροκροτήθηκε και από τη ΝΔ", είπε ο Μπ. Αγγουράκης.

Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι στο ΚΕΑΤ την περίοδο των κινητοποιήσεων η διεύθυνση της σχολής δεν έδινε τροφή στα παιδιά, για να τα αναγκάσει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και κατέληξε:

"Αν δεν αλλάξει συνολικά η πολιτική, αν δεν υπάρξει ένας προσανατολισμός στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και αν δεν μπουν στο επίκεντρο της πολιτικής οι ανάγκες των εργαζομένων, δε θα υπάρξει μία ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση εργαζομένων και μαθητών του ΚΕΑΤ (2011-06-04 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις (2010-11-16 00:00:00.0)
«Το ΚΕΑΤ είναι των τυφλών, όχι φιλέτο των ιδιωτών» (2010-04-29 00:00:00.0)
Με το άγχος της αβεβαιότητας (1998-02-28 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να νικήσουν! (1997-12-05 00:00:00.0)
Αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ