Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Εδώ δεν είναι το σπίτι σας!
  • Ανοιχτή επιστολή στον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς
  • Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις δηλώσεις

Ανοιχτή επιστολή με αποστολέα τους νέους και τις νέες της Ελλάδας στέλνει η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη",με παραλήπτη τον νέο δραγουμάνο του ιμπεριαλισμού,τον κ. Νίκολας Μπερνς, πρεσβευτή - τοποτηρητή των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Κύριε Μπερνς,

Διοριστήκατε πρόσφατα πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας και βιαστήκατε να μας κάνετε ξεκάθαρη τη θέληση και την αποστολή σας.

Είχαμε καιρό να ακούσουμε έτσι ψυχρά τις θέσεις των Αμερικάνων, αν και ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για τη δράση σας. Ετσι ξεδιάντροπα, χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμιά τσίπα. Βέβαια, δε συναντήσατε και κανένα εμπόδιο, καμία άρνηση από την "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (αλλά και όλες τις προηγούμενες).Βέβαια έχουν και ελαφρυντικά αυτοί της κυβέρνησης. Δεν ξέρουν καλά αγγλικά. Μερικές μόνο κουβέντες που σας τις λένε χρόνια τώρα "yes sir", "thank you".

Ξέρουμε καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης. Αποδέχεται σιωπηλά ό,τι και να λέτε και όχι μόνο υπονομεύει το μέλλον μας, αλλά μας γυρίζει πίσω σε μαύρες μέρες, όπου η αμερικανοκρατία έστηνε εκτελέσεις και εξορίες πατριωτών αγωνιστών της ειρήνης, οδηγώντας τη χώρα μας στη δικτατορία και την κατοχή της Κύπρου.

Γυρίζουν συχνά στο μυαλό μας οι κουβέντες του ΜΠΡΕΧΤ "οι λαοί που δεν ξέρουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν".

Εμείς λοιπόν κ. Μπερνς σας λέμε δυνατά ότι γνωρίζουμε την ιστορία μας.Πρέπει να μάθετε ότι η Ελλάδα δεν προτεκτοράτο του "Λευκού Οίκου" όπως νομίζετε. Και σας δίνουμε και μια συμβουλή.Ο λαός της χώρας μας δε μοιάζει με αυτούς τους μεγαλοσχήμονες που μαζέψατε στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν παραμυθιάζεται ούτε και με τα ΡΟΖ σκάνδαλα. Εδώ δεν είναι το "σπίτι" σας, η ιδιοκτησία σας. Εμείς δε δεχόμαστε να είμαστε υποταγμένοι, δουλικοί απέναντι στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Δε δεχόμαστε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά σας στη Βοσνία, την Αλβανία και όπου άλλου επιβάλλει η "νέα τάξη πραγμάτων".

"Αφέντες" στον τόπο μας είμαστε εμείς.

Θα μας βρείτε μπροστά σας, κ. Μπερνς.Να είστε σίγουρος πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νέοι που δε θέλουν τη μέση σκυφτή,που είναι περήφανοι για την ιστορία που έχει γράψει ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες για την ειρήνη και τη φιλία των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι να πυκνώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τις γραμμές της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ για να παλέψουμε:

  • Ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων" των ιμπεριαλιστών, που διχοτομεί το Αιγαίο.
  • Ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ.
  • Για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.
  • Για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και την Αλβανία".
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πρόκληση Μπερνς

Εξακολουθούν να φτάνουν στην εφημερίδα μας ψηφίσματα και ανακοινώσεις μαζικών φορέων από όλη την Ελλάδα, που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή.

  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας τονίζει:

"Προκλητικός, άξιος εκφραστής των δυνάμεων του πολέμου που υπηρετεί, αποκαλύφθηκε όπως ακριβώς είναι, ένα γεράκι του ιμπεριαλισμού, εκπρόσωπος των πολυεθνικών που εργάζεται για τη σταθερή επιβολή της εγκληματικής τάξης πραγμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ".

Και συνεχίζει: "Παραχαράκτης της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, παρουσίασε τη δική του εκδοχή για την ιστορία μας κάνοντας το άσπρο μαύρο. Με απύθμενο θράσος και κυνισμό αμφισβήτησε προκλητικά τα όρια του εναέριου χώρου μας, θίγοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν εντελώς χλιαρή. Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δηλώνει ότι κάτι τέτοιες παρεμβάσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού".

  • Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων με ψήφισμά της σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: "Ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση". Και συνεχίζει: "Δεν ξεχνάμε κ. Μπερνς:

- Οτι το εργατικό κίνημα και ο λαός μας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στον αγώνα τους για ελευθερία - δημοκρατία - δικαιοσύνη και ότι το κράτος, που εκπροσωπείται, έβαψε τα χέρια του με αυτό το αίμα.

- Οτι ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Μήτσος Παπαρήγας, εκπαραθυρώθηκε και δολοφονήθηκε από ανθρώπους που είχαν τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

- Οτι για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών πολυεθνικών χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη από τα όπλα των Αμερικανών πεζοναυτών (Βοσνία, Σομαλία κλπ.).

- Μα πάνω από όλα κ. Μπερνς δεν ξεχνάμε και είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της UPS, που κατάφεραν να γονατίσουν την εργοδοσία και να μην αφήσουν να περάσει η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στο εργατικό κίνημα της χώρας σας που στέκεται ξανά στα πόδια του και δίνει σκληρές ταξικές μάχες".

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, κλείνει το ψήφισμα, "θεωρούμε τις δηλώσεις απαράδεκτες και την παρουσία σας ανεπιθύμητη στη χώρα μας".

  • Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Καλαμάτας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Ξέρουμε καλά τις συνέπειες που είχαν το δόγμα Τρούμαν και οι υποτελείς τους. Εφεραν τον εμφύλιο, τις στερήσεις, φυλακίσεις, καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Να είναι όμως σίγουροι, ο Μπερνς και οι υποτελείς του, ότι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει από το λαό".
  • Με ψήφισμά της η ΓΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας εγκαλεί στην τάξη τον Αμερικάνο πρεσβευτή νεοαποικιοκράτη και του απαντά: "Δε σας θέλει ο λαός, πάρτε τις βάσεις σας και μπρος".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ