Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ATHENS PLAZA
Δε θέλει να παρέμβει η κυβέρνηση

Προκλητική δήλωση, χτες στη Βουλή, του υφυπουργού Εργασίας

H κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει απολύτως τίποτε για τις διαθεσιμότητες όλου του προσωπικού στο ξενοδοχείο ΑΤΗΕΝS PLAZA (πρώην MERIDIEN) καθώς και τις 35 απολύσεις που έχουν γίνει ως σήμερα, παρά το ότι ο ιδιοκτήτης ανακαινίζει το ξενοδοχείο με έξοδα του κράτους κατά 25%!

Αυτή την ωμή απάντηση έδωσε χτες ο υφυπουργός Εργασίας και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πρωτόπαππας,απαντώντας στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος.Οπως χαρακτηριστικά είπε ο υφυπουργός, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κινείται μέσα στα πλαίσια του νόμου, και η κυβέρνηση έκανε τριμερείς συναντήσεις που δεν απέδωσαν οπότε "η κυβέρνηση εξάντλησε όλο το οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της" αν και παρακολουθεί την ιστορία.

Ανταπαντώντας ο Μήτσος Κωστόπουλος τόνισε ότι: "φαντάζομαι πως ο νομοθέτης όταν έφτιαχνε το νόμο δε θα σκέφθηκε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε","για την ανακαίνιση της επιχείρησης, το κράτος δίνει το 25% της δαπάνης, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι. Ομως το κράτος δεν έδωσε αυτό το 25% έτσι για να προκύψει ένας αέρας κοπανιστός. Το έδωσε για να μην συμβαίνουν απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκβιασμοί". Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η τοποθέτηση της πολιτείας θα έπρεπε να είναι το "σταματάω να σου δίνω αυτά τα λεφτά μια και η λογική σας είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός και η ελεύθερη οικονομία", σημειώνοντας ότι κάθε άλλο παρά έχει εξαντληθεί το κρατικό οπλοστάσιο. Τέλος, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας είπε: "Είναι σαν να λέτε στον εργοδότη, προχώρα και σε άλλα μέτρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ