Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο Γιώργος Τσάμης

Η Γενιά της Εθνικής Αντίστασης και της ΕΠΟΝ έχασε για πάντα ένα πανάξιο παιδί της, τον συνεπή αγωνιστή Γιώργο Τσάμη,που πάνω από μισό αιώνα στάθηκε όρθιος και αταλάντευτος στον Αγώνα του λαού.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Σάββατο στις 11.30 πμ στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Ο Γιώργος Τσάμης γεννήθηκε στο Κερασοχώρι Καρπενησιού το 1922. Από πολύ νωρίς μπήκε στο κίνημα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΕΠΟΝ στην περιοχή του. Από τα ηγετικά στελέχη της Νεολαίας με την πάλη του και τη δραστήρια συμμετοχή του αναδείχτηκε γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής της ΕΠΟΝ Ρούμελης και εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβούλιού της από το πρώτο Συνέδριο, το 1946. Στη μεταβαρκιζιανή περίοδο και στα χρόνια του εμφυλίου καταδιώχτηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε άγρια στο στρατόπεδο των Γιούρων. Μαζί με παλιούς ΕΠΟΝίτες πρωτοστάτησε στην Ιδρυση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και για πολλά χρόνια ήταν στο προεδρείο της. Στάθηκε αποφασιστικός συντελεστής στην ανάπτυξη και τις δραστηριότητες της ΠΕΑΦΕ. Επίσης την ίδια περίοδο ο Γ. Τσάμης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ και του Διοικητικού του Συμβουλίου. Για πολλά χρόνια στάθηκε η "ψυχή" του Ελληνοτσεχοσλοβάκικου Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του.

Εως την ύστατη ώρα της ζωής του πάλεψε για τα ιδανικά της νεολαίας και του λαού και με αφοσίωση αγωνίστηκε για τα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου ενώ ήταν δύο φορές υποψήφιος του ΚΚΕ στην περιοχή.

  • Η οικογένεια του Γ. Τσάμη προσφέρει στη μνήμη του:

- 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ στο "Ριζοσπάστη".

- 50.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

- 50.000 δρχ. στην Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας.

- 50.000 δρχ. στην ΠΕΑΦΕ.

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου Γ. Τσάμη, ο δημοσιογράφοςΝ. Καραντηνός προσφέρει μέσω της ΚΟΒ του "Ρ", 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ