- Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες της Κέρκυρας,ενώ το περασμένο Σάββατο οι αγρότες της Λακωνίας επιφύλαξαν, έξω από τη Μονεμβασιά, μια θερμότατη υποδοχή στον υπουργό Γεωργίας... - 1998-02-24 00:00:00.0"/> - Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες της Κέρκυρας,ενώ το περασμένο Σάββατο οι αγρότες της Λακωνίας επιφύλαξαν, έξω από τη Μονεμβασιά, μια θερμότατη υποδοχή στον υπουργό Γεωργίας... - 1998-02-24 00:00:00.0" /> Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών
  • Χιλιάδες αγρότες της Κέρκυρας διαδήλωσαν χτες ενάντια στην καταστροφική αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης
  • "Κρύφτηκε" στο κάστρο της Μονεμβασιάς ο υπουργός Γεωργίας το περασμένο Σάββατο, για να αποφύγει τους αγωνιζόμενους αγρότες της Λακωνίας

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες της Κέρκυρας,ενώ το περασμένο Σάββατο οι αγρότες της Λακωνίας επιφύλαξαν, έξω από τη Μονεμβασιά, μια "θερμότατη" υποδοχή στον υπουργό Γεωργίας, αλλά ο Τζουμάκας τους "σνόμπαρε" και πήγε το Κάστρο της Μονεμβασιάς με καϊκι.

Χτες το πρωί, χιλιάδες αγρότες της Κέρκυρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού και πραγματοποίησαν ένα μαζικό παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο έξω από τη νομαρχία. Αγανακτισμένος ο αγροτικός κόσμος της Κέρκυρας, καταδίκασε, με την καθολική συμμετοχή του στη συγκέντρωση, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση και έχει φέρει σε αδιέξοδο δεκάδες ελαιοπαραγωγούς, αφού η πτώση της τιμής του λαδιού σχετικά με πέρυσι ξεπέρασε το 50%. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, αλλά και για τους μεγάλους αγώνες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΟΑΣ Κέρκυρας Σωκράτης Παπαδάτος. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας που έληξε στη 1 μ.μ., ενώ αποκλεισμένοι, με αγροτικά μηχανήματα, ήταν και οι δρόμοι γύρω από αυτή. Τη συγκέντρωση των αγροτών χαιρέτισαν με ψήφισμά τους δεκάδες μαζικοί φορείς του νησιού, ενώ παραβρέθηκαν και εκατοντάδες μαθητές.

Το Σάββατο, στη Μονεμβασιά οι αγρότες του νομού Λακωνίας με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα περίμεναν τον Τζουμάκα για να του θέσουν τα οξυμένα προβλήματά τους. Ο υπουργός όμως αντί να τους συναντήσει, την "κοπάνησε" με ένα καϊκι.

Οι αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν στη 1.30μ.μ. στο χωριό Συκιά όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και από εκεί με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στη Μονεμβασιά όπου το απόγευμα ο υπουργός Γεωργίας, θα έκανε την έναρξη των εργασιών συνεδρίου για το πρόγραμμα LIDER.

Να σημειωθεί ότι το πρωί ο Στ. Τζουμάκας επισκέφτηκε τη Σπάρτη, όπου μίλησε στον κινηματογράφο "Ανεση" παρουσία 100 περίπου ατόμων, από τους οποίους ελάχιστοι ήταν αγρότες.

Φτάνοντας στη Μονεμβασιά οι αγρότες, τους περίμεναν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απαγόρευσαν την είσοδο στα οχήματα. Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις των αστυνομικών δε σταμάτησαν εκεί και έφτασαν στο σημείο να μην επιτρέψουν να μπουν στο Κάστρο (χώρος που γινόταν το συνέδριο) όχι μόνο οι συγκεντρωμένοι αγρότες αλλά ούτε και αντιπροσωπεία τους, για να παραδώσει το ψήφισμα του συλλαλητηρίου στο υπουργό Γεωργίας. Η δικαιολογία που πρόβαλαν οι αστυνομικοί ήταν ότι είχαν αρχίσει οι εργασίες του συνεδρίου και ο υπουργός δεν μπορούσε να ορίσει χρόνο συνάντησης.

Η άρνηση του υπουργού να δεχτεί το ψήφισμα από την αντιπροσωπεία προκάλεσε τη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτών, οι οποίοι αφού καταδίκασαν τη νέα προκλητική αδιαλλαξία κυβέρνησης και υπουργού αποφάσισαν ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στις 15 Μάρτη. Εως αυτό το διάστημα η ΣΕΑ Λακωνίας θα έχει συναντήσεις στα χωριά με συνεταιρισμούς και άλλους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ