Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα, Μπ. Αγγουράκη και Στρ. Κόρακα

Η ανοιχτή επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τα κρούσματα αυταρχισμού από τις διευθύνσεις των σχολείων και την Αστυνομία, ήταν το θέμα της Ερώτησης, που έφεραν χτες για συζήτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας, Μπ. Αγγουράκης, Στρ. Κόρακας και απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ η κυβέρνηση αναθέτει πλέον στην Εισαγγελία και την Ασφάλεια τη διεκπεραίωση της εκπαιδευτικής της μεταρρύθμισης. Στην Κέρκυρα μετά τις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις και με το πρόσχημα της διεύρυνσης ζημιών στα σχολεία διενεργείται προανάκριση με εισαγγελική παραγγελία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, στην οποία καλούνται οι πρόεδροι των Μαθητικών Συμβουλίων όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Στον Πειραιά,οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Αφεντούλη, όπου στεγάζονται το 1ο και το 6ο Γυμνάσια - Λύκεια, διώκονται για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιου χώρου, ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις "αγανακτισμένων" γονιών και καθηγητών, ενώ στη Σύρο η Ασφάλεια, καλεί στα γραφεία της τους διευθυντές των σχολείων και τους ζητά να "καρφώσουν" τα ονόματα των μαθητών των σχολείων τους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις."Πρόκειται για μια ανοιχτή επιχείρηση τρομοκρατίας των μαθητών, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και μια ολοφάνερη προσπάθεια καθυπόταξης του αναπτυσσόμενου μαθητικού κινήματος, που έχει στο στόχαστρό του την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή κυριολεκτικά ξεθεμελιώνει και ρημάζει τη δωρεάν δημόσια παιδεία, αναπαράγει τους παλιούς και δημιουργεί συνεχώς νέους φραγμούς στην προσπάθεια της νεολαίας να σπουδάσει, κλείνει τις πόρτες στους νέους, τους ψαλιδίζει την ελπίδα για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή. Και όταν οι νέοι αντιδρούν, τότε επεμβαίνει ο Εισαγγελέας, η Ασφάλεια, τα Δικαστήρια. Είναι η ίδια πρακτική, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αγροτών, των εργατών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή της πολιτική", τονίζουν.

Για τα παραπάνω ρωτούν ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να σταματήσει αμέσως κάθε αστυνομική - εισαγγελική ενέργεια σε βάρος των μαθητών της Κέρκυρας, του Πειραιά, της Σύρου και όπου αλλού και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ