Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Τραυματισμός εργαζομένου από έκρηξη φιάλης οξυγόνου

Μπορεί τα νοσοκομεία να σώζουν ζωές, αλλά γίνονται και τα ίδια εστίες εργατικών ατυχημάτων, όταν δεν παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

Αυτό ισχύει για το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος από την έκρηξη φιάλης οξυγόνου, την οποία προσπαθούσε να επισκευάσει. Ο τραυματισμός του εργάτη πιθανά να είχε αποφευχθεί αν η διοίκηση του νοσοκομείου είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, που της είχαν υποδείξει οι ψυκτικοί της τεχνικής υπηρεσίας από το 1993. Οι ψυκτικοί είχαν επισημάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης προληπτικών μέτρων προστασίας και της ελλιπούς εκπαίδευσής τους.

Η διοίκηση μέχρι σήμερα, όχι μόνο δε σύστησε Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο νοσοκομείο, αλλά όλα δείχνουν πως αυτό δεν είναι καν στον προσανατολισμό της. Φαίνεται πως εκείνο που την απασχολεί είναι να παρουσιάζει δείκτες μείωσης των δαπανών. Ετσι, προωθεί την εντατικοποίηση της δουλιάς, αναθέτοντας αλλότρια καθήκοντα στους εργαζόμενους.

Βέβαια, δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων που αδιαφορεί για τα προβλήματά τους. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ), εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση, είχε ζητήσει από το Σωματείο να ασχοληθεί με το πρόβλημα της υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλιάς, χωρίς, ωστόσο, να γίνει τίποτα. Η ΔΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αντιδράσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ