Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Περί άλλα τυρβάζει...

Την ώρα που οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά είναι σχεδόν καθημερινά στους δρόμους, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο νόμο του Αρσένη, την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, ενώ παραγωγικές μονάδες κλείνουν, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι νεκροί από τα ναρκωτικά, ο νομάρχης Πειραιά Χρ. Φωτίου επαίρεται για το έργο του στη Νομαρχία, αναφέροντας σαν σπουδαίο επίτευγμα τη δημιουργία του Κέντρου Περίθαλψης και Διάσωσης Αγρίων Ζώων!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, εκτός του προαναφερόμενου κέντρου, αναφέρθηκε στα προσεχή εγκαίνια του συμβουλευτικού σταθμού κατά των ναρκωτικών "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" σαν το δεύτερο σε σπουδαιότητα έργο που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Νομαρχία. Για την ανεργία όμως, που είναι μία από τις βασικές αιτίες που οδηγούν χιλιάδες νέους στα δίχτυα των ψευδαισθήσεων των εμπόρων του θανάτου, δεν είχε ούτε μία πρόταση που να ξεφεύγει από τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής. Για παράδειγμα, ενώ δεν είπε ούτε λέξη για τη λήψη μέτρων αναζωογόνησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται στην τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 84/84, το οποίο, κατά τον Χρ. Φωτίου, "στον Πειραιά αποτελεί βασική αιτία για τον υψηλό δείκτη ανεργίας στην περιοχή". Ταυτόχρονα, επανέλαβε την απόφασή του να κλείσει το εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, που όχι μόνο θα οδηγήσει στην ανεργία 500 περίπου άτομα, αλλά χωρίς την ταυτόχρονη μέριμνα για τη μεταφορά του σε άλλο σημείο της χώρας που δε θα δημιουργούνται προβλήματα από τη λειτουργία του, δίνεται ένα συντριπτικό χτύπημα συνολικά στη λιπασματοβιομηχανική παραγωγή της χώρας. Πολιτική που είναι απολύτως σύμφωνη με τις εντολές των Βρυξελλών.

Αναφερόμενος στα έργα που θα γίνουν στον Πειραιά ενόψει της Ολυμπιάδας 2004, ανέφερε μεν την ανάγκη διαλόγου προκειμένου "να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής σημερινών πολύτιμων χώρων για τους πολίτες", ξεπέρασε όμως με χαρακτηριστική ευκολία το γεγονός ότι ήδη αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος των κατασκευαστών. Η πρότασή του, άλλωστε, σε όσα από αυτά τα έργα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, να απασχοληθεί "τοπικό εργατικό δυναμικό μέσα από προγραμματικές συμφωνίες ανάμεσα στους φορείς υλοποίησης των έργων και των εργατικών συνδικάτων", στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν προσπάθεια να κερδίσει υπέρ αυτού κάποιες εντυπώσεις μπροστά στις δημοτικές εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ για τις τοπικές εκλογές (2006-02-21 00:00:00.0)
Θαυμάστε τον! (1998-10-08 00:00:00.0)
Φιλεργατικό προσωπείο (1998-09-30 00:00:00.0)
Το σκοινί... (1998-09-17 00:00:00.0)
Ζητάει το δικαίωμα να δίνει άδειες σε βιομηχανίες (1997-10-02 00:00:00.0)
Χωρίς ντροπή (1996-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ