Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αδελφές" οι Νομαρχίες Αθηνών - Γάζας

"Να καταδικάσουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό", τόνισε στον χαιρετισμό του, σε ειδική εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζής

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την αδελφοποίηση των Νομαρχιών Αθηνών και Γάζας υπεγράφη χτες, σε ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι Νομάρχες δεσμεύονται να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε, εντός των επομένων τριών μηνών να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης.

Χαιρετίζοντας στη χτεσινή συνεδρίαση, ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) ", Σπύρος Χαλβατζής,χαρακτήρισε την επίσκεψη των Παλαιστίνιων Νομαρχών της Γάζας, της Ραμάλα και της Ιερουσαλήμ, καθώς και του διευθυντή του παλαιστινιακού υπουργείου Εσωτερικών στην Αθήνα, "ευτυχή συγκυρία". Καθώς "αυτή την περίοδο, αυτές τις μέρες, είμαστε μάρτυρες της επιθετικότητας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Θέλουν να επιβάλλουν τη νέα τάξη. Θέλουν να δοκιμάσουν νέα όπλα. Θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα υποταγής σε λαούς και χώρες".

"Ως ΝΑΣ - συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής - είμαστε αλληλέγγυοι με τους αραβικούς λαούς, όπως άλλωστε συνολικά ο ελληνικός λαός. Είμαστε κατά του εμπάργκο που οδηγεί στο θάνατο παιδιά και ηλικιωμένους. Θεωρούμε πως χρειάζεται να υψωθούν μαχητικά οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο που να καταδικάσουν αυτή την ιμπεριαλιστική πρόκληση".

Απευθυνόμενους στους Παλαιστίνιους Νομάρχες, ο επικεφαλής της ΝΑΣ, σημείωσε πως "η επίσκεψή σας βοηθά να δυναμώσουν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δυο λαούς μας. Βοηθά να δυναμώνουν οι φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις των δυο χωρών μας". Καταλήγοντας τόνισε ότι"θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψή σας, έστελνε ως όργανο ένα μήνυμα καταδίκης του εμπάργκο, του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, καταδίκης της επεμβατικής δραστηριότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ