Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους

Ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν κινητοποιήσεις για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την ικανοποίηση μισθολογικών και ασφαλιστικών αιτημάτων τους. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως τονίζεται στην Ερώτηση, χρειάζεται:

- Να τους χορηγηθούν ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις κατά 25%, ώστε να καλυφθούν ένα μέρος των απωλειών που τους προκάλεσε τα τελευταία χρόνια η αντεργατική - αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της σκληρής λιτότητας.

- Να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να θεσπιστεί διάταξη, στην οποία ρητά να αναφέρεται ότι δεν εκχωρείται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο εκτός ΟΤΑ καμιά οργανωμένη υπηρεσία, καμιά δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσία, η οποία χαρακτηρίζεται σαν τέτοια από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ με βάση τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Να επεκταθεί ο θεσμός των βαριών - ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ με Δημοσίου Δικαίου σχέση εργασίας και να θεσπιστεί ότι συνταξιοδοτούνται στα 58 τους χρόνια, όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την πετυχημένη πανελλαδική απεργία στις 19 του μήνα και απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία, στις 5 και 6 Μάρτη και αμέσως νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ηδη, άρχισαν οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ