Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ
"ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ"
στα ασφαλιστικά ταμεία!

Ολόκληρα τα νοσήλια θα υποχρεώνονται να πληρώνουν οι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι. Καθιερώνεται θέση πολυτελείας για τα "χοντρά πορτοφόλια" κι από κει και πέρα ό,τι περισσέψει για τους άλλους. Σκανδαλώδης πριμοδότηση της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας"

Με μια απόφαση που προώθησε στα μουλωχτά η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή των λεγόμενων διαφοροποιημένων νοσηλίων που στην κυριολεξία θα ξετινάξει τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι αδύνατο να προσδιοριστούν, αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις που μιλούν για δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στα ταμεία. Βέβαια η κυβέρνηση, ακολουθώντας την τακτική της παραπληροφόρησης, υποστηρίζει ότι τα νοσήλια παραμένουν "κλειστά" - παρότι όρισε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Ακόμα υποστηρίζει ότι δε θα επηρεάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τη στιγμή που αποφάσισε αυξήσεις από 29 - 64% ανάλογα με τη θέση νοσηλείας.

Πέρα όμως απ' τις αυξήσεις, εξαιρεί και απ' τα δικά της "κλειστά νοσήλια" πληθώρα εξετάσεων που θα τις πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία και θα σημάνουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Με την εξαίρεση αυτή πριμοδοτούνται σαφέστατα οι ιδιώτες.

Η κυβέρνηση καθιερώνει τη θέση πολυτελείας σε όλους τους τομείς, που θα σημάνει ότι μια σειρά κρεβατιών στα νοσοκομεία, στα πλαίσια των αναδιατάξεων που προετοιμάζονται, τα προορίζουν για τα χοντρά πορτοφόλια... Με την απόφαση μπαίνει οικονομικό πλαφόν στην κατανάλωση φαρμάκων μέσα στα νοσοκομεία, ενώ το αποκορύφωμα της αναλγησίας αποτελεί η υποχρέωση των ανασφαλίστων και των οικονομικά αδύνατων να πληρώνουν ολόκληρα τα νοσήλια και όχι το 50% της Γ' θέσης, όπως ίσχυε από το 1993.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ