Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευθύνες για τη μόλυνση του Θερμαϊκού

Προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μόλυνση του Θερμαϊκού Κόλπου, διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Χ. Βουρλιώτης, μετά τις νέες βλάβες, που παρουσιάστηκαν σε τρεις αντλίες των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού στο Καλοχώρι και το σπάσιμο ενός υποθαλάσσιου αγωγού, που είχαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της θάλασσας με λύματα και την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Χ. Τσόγκα, θα χρειαστούν 500 εκ. δραχμές, προκειμένου να αντικατασταθεί ο υποβρύχιος αγωγός αποχέτευσης, που βρίσκεται στο ύψος του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Παραλία Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός δημιουργήθηκε το 1980 και σάπισε από το αλμυρό νερό, έτσι συχνά αποτελούσε εστία μόλυνσης λόγω των επαναλαμβανόμενων βλαβών που παρουσίαζε.

Εξαιτίας της βλάβης στις τρεις αντλίες του βιολογικού καθαρισμού τις τελευταίες μέρες επεξεργάζονται μόνο τα 40.000 από τα 60.000 κυβικά αποβλήτων που επεξεργάζεται το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ