Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προϋπολογισμός φτιαγμένος από την κυβέρνηση

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων είναι ο προϋπολογισμός που ψήφισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά. Δεν υπάρχουν κονδύλια για την παιδεία, τον αθλητισμό, την υγεία και την πρόνοια. Δεν προβλέπεται τίποτα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ενας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος από την κυβέρνηση στα ασφυκτικά πλαίσια της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Κάτι που ούτως ή άλλως παραδέχτηκε και ο νομάρχης Χρ. Φωτίου,λέγοντας: "Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα περιορισμένα οικονομικά πλαίσια. Εξάλλου η δημοσιονομική πειθαρχία δε θα μπορούσε παρά να έχει επιπτώσεις και στη Νομαρχία Πειραιά". Επιπτώσεις όμως που ο νομάρχης και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία του ΝΣ αποδέχονται χωρίς συζήτηση, εκφράζοντας μόνο ευχές για το μέλλον.

"Εργα στη Νομαρχία γίνονται, αλλά τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει καμία Νομαρχία της χώρας που να μην έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο; Αυτό είναι το κριτήριο ή το αν θα απασχολήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το νομάρχη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο το πώς ζουν οι πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά;", τόνισε η επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη,υπογραμμίζοντας: "Το πιο σημαντικό έργο σας είναι ότι βάζετε πλάτη στην κυβέρνηση. Γίνεστε το άλλοθι της πολιτικής της. Για παράδειγμα, τι θέση παίρνετε, όταν για παράδειγμα επιχορηγούνται τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας και δε δίνεται δραχμή για τη Ζώνη, αλλά επιπλέον κοροϊδεύετε με μια νέα συνάντηση του διυπουργικού οργάνου. Λόγια, λόγια, λόγια. Εσείς τι κάνετε; Απολύτως τίποτα. Τι κάνετε όταν οι ναυτεργάτες πετάγονται έξω από τα πλοία, τη στιγμή που επιδοτούνται οι εφοπλιστές; Προωθείτε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και ηγείστε αυτής της προσπάθειας, που όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα, αλλά προσπαθεί να μειώσει την αγανάκτηση του κόσμου για να μη βγει στους δρόμους, να παλέψει". Καταλήγοντας, η Ελπίδα Παντελάκη υπογράμμισε: "Οσο έχουμε να κάνουμε με αυτή την πολιτική, όσο τα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης δεν αντιστέκονται, θα έχουν ενάντιά τους το λαό".

Οι προσκείμενοι στη ΝΔ νομαρχιακοί σύμβουλοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό με μία εντελώς διαφορετική λογική. "Δεν κάνατε τίποτε άλλο από το να διαχειριστείτε κακά την εξουσία" είπε ο Μ. Νικολαράκος,ενώ άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης πρότειναν ακόμα και την κατάργηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Μπ. Σαραντίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ