Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους

Με αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκαν χτες στην έδρα της ΚΕ εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Τα αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι δίκαια και το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Αυτό δήλωσε ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ). Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Κόμματος και συμμετείχαν επίσης η Βέρα Νικολαϊδου,υπεύθυνη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ, ο Στ. Βαρουτσής,μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Βαγγέλης Τιρτιράκης,υπεύθυνος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρθηκαν στα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται ιδιαίτερα όσοι απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας. Οι συνθήκες αυτές, όπως επισήμαναν, απειλούν άμεσα την ίδια τους τη ζωή, αφού δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

"Εμείς είμαστε αντίθετοι με τις λογικές που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: "Το θέμα της συνταξιοδότησης πρέπει να αντιμετωπιστεί με ριζικά μέτρα και είναι παράλογο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σ' αυτόν το κλάδο προλαβαίνουν να απολαύσουν τη σύνταξή τους για δύο με τρία χρόνια. Τα αιτήματα αυτά πρέπει να στηριχτούν και από το συνδικαλιστικό κίνημα και το λαό και οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερώσουν ευρύτερα την κοινή γνώμη και να επιδιώξουν τη συμπαράσταση και των άλλων εργαζομένων". Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε τη σημερινή πραγματικότητα που ενώ οι εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς φτώχειας, οι τραπεζίτες ανεβάζουν τα κέρδη τους πάνω από 100%. Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό, για την ασυδοσία που επικρατεί, παράδειγμα της DIANA στην Ξάνθη και τόνισε ότι ακόμα και το ελλιπές νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην πράξη δεν εφαρμόζεται, γιατί δεν υπάρχει υποδομή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Λαμπρακάκης δήλωσε ότι η στήριξη του ΚΚΕ είναι σημαντική για τον αγώνα τον οποίο δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Τα ζητήματα της υγιεινής και της ασφάλειας πρέπει να απασχολήσουν τον κάθε δήμο, αλλά και τον καθένα χωριστά, τόνισε η Βέρα Νικολαϊδου και κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ να απευθυνθούν στους δήμους και να τους ζητήσουν να πάρουν θέση πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων σ' αυτούς.

Το θέμα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε από την πλευρά του ο Στ. Βαρουτσής και επανέλαβε, όπως και ο Β. Τιρτιράκης, ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αυτό αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ