Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ο Περικλής Γκιουλέας υποψήφιος δήμαρχος
  • Εγινε η συνέλευση της "Δημοκρατικής Ενότητας"
  • Κάλεσμα σε όλο το λαό της πόλης να ενώσει τις δυνάμεις του για μια δημοτική αρχή δραστήρια και αγωνιστική

Ο Περικλής Γκιουλέας εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση της "Δημοκρατικής Ενότητας" υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει η παράταξη στις ερχόμενες εκλογές. Η καθημερινή του πάλη, οι αγώνες του, η στάση ζωής που κρατά, η συμμετοχή του στις ζυμώσεις και στις κινητοποιήσεις για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του λαού, ήταν τα βασικά κριτήρια με τα οποία η Γραμματεία της παράταξης προχώρησε σ' αυτήν την πρόταση, τόνισε το μέλος της Γραμματείας και δημοτικός σύμβουλος Γ. Στρούντζας.

Από την πλευρά του ο Περικλής Γκιουλέας δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα όπως απαιτείται με την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάλεσε επίσης τα μέλη της παράταξης να συσπειρωθούν και όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη στις εκλογές που έρχονται.

Το Νέο Ηράκλειο επισήμανε, είναι μια πόλη που δεν αποκλείεται να επωμιστεί το "σχεδιασμό" για την υλοποίηση των έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι κάτοικοι πρέπει να επαγρυπνούν προκειμένου να αποτρέψουν έργα που θα υποβαθμίσουν την πόλη. Πρέπει επίσης να αντιταχθούν στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ο σημερινός δήμαρχος εφαρμόζει πιστά. Χαρακτηριστικά ανέφερε, η δημοτική αρχή το έτος 1997 εισέπραξε 900 εκατομμύρια δραχμές από τους δημότες ως ανταποδοτικά τέλη και διέθεσε για τις υπηρεσίες αυτές (καθαριότητα, φωτισμός) μόνο τα 440 εκατομμύρια. Ο λαός επιπλέον, που θα έπρεπε να είναι ο κυρίαρχος, όχι μόνο δε λαμβάνεται υπόψη στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά ούτε καν ενημερώνεται. Η υπερφορολόγηση των δημοτών, η διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων, η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός, είναι οι στόχοι που όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αντιπαλέψουμε.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων και στην προγραμματική διακήρυξη της "Δημοκρατικής Ενότητας", είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας που πρέπει να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα και κοινωνική προσφορά. Να ενημερώνει το δημότη και να ενεργεί με διαφάνεια. Να έλκει τον πολίτη στην κοινωνική δραστηριότητα. Να προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία. Να συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερη ζωή και να μην τους υπονομεύει. Να αντιδρά στις προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών. Να εκφράζει την αντίθεσή της στη χρησιμοποίηση των ΕΟΚικών κονδυλίων με τρόπους και διαδικασίες, που διαβρώνουν συνειδήσεις και διαφθείρουν άτομα και φορείς. Να αναδειχτεί σε θεσμό υπεράσπισης της ειρήνης.

Παράλληλα ο Περικλής Γκιουλέας κάλεσε όλο το λαό του Νέου Ηρακλείου να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου στις εκλογές που έρχονται να διασφαλίσουν μια δημοτική αρχή δραστήρια και αγωνιστική, που θα μάχεται για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της και θα παλέψει για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αναπτύχθηκε παράλληλα ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί το μέτωπο για την αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ