Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στρωμένος δρόμος"

Χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Δ. Σιούφας, έκανε μια μακροσκελή δήλωση για την αύξηση των νοσηλίων, στην οποία προχώρησε εν κρυπτώ η κυβέρνηση.

Δεν κατηγορεί βέβαια την κυβέρνηση για το πλαγιοκόπημα των Ταμείων, αλλά γιατί δεν προχώρησε με γοργότερους ρυθμούς στο ""στρωμένο δρόμο" της οικονομικής εξυγίανσης του υγειονομικού συστήματος που είχε αρχίσει επί ΝΔ", και αναφέρεται στις απανωτές αυξήσεις που είχαν γίνει τον Ιούλη του 1992 και το Γενάρη του 1993. Τότε, δηλαδή, που μέσα σ' ένα εξάμηνο, τα νοσήλια πενταπλασιάστηκαν και για πρώτη φορά έγιναν ελλειμματικοί κλάδοι υγείας των Ταμείων.

"Η ΝΔ με την παρέμβασή της επιδίωκε τη λειτουργική και οικονομική εξυγίανση των κρατικών νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστεαυτά να βγουν από τη μακαριότητα και τον εφησυχασμό και να λειτουργήσουν με σύγχρονο τρόπο", υποστηρίζει ο Δ. Σιούφας. "Η οριζόμενη νέα δομή του νοσηλίου θα επιτρέψει τον ορθολογικό προγραμματισμό και έλεγχο της προσφοράς και ζήτησης των υπηρεσιών νοσηλείας και θα συμβάλλει στην αποτροπή επιπλέον δαπανών", αναφέρει η Υπουργική Απόφαση για τα νοσήλια.

Οπως φαίνεται και οι φραστικές διαφορές είναι δυσδιάκριτες πια. Και για να υπάρξει... ισοπαλία σε όλα τα σημεία, δεν έχει παρά να τραβήξει το ΠΑΣΟΚ και μια ακόμα αύξηση των νοσηλίων το επόμενο εξάμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ