Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Υψηλοί στόχοι για την ψηφιακοποίηση

Το μεγαλεπήβολο στόχο για την ψηφιακοποίηση του 70% του δικτύου του ΟΤΕ "κυνηγάει", μέχρι το τέλος του 1998, ο Οργανισμός. Αυτό έκανε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης με το ΔΣ της επιχείρησης, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσος Μαντέλης,ο οποίος μίλησε για χαμένο χρόνο που πρέπει να κερδηθεί.

Αυτή τη στιγμή η ψηφιακοποίηση καλύπτει μόνο το 47% του δικτύου, όταν στο τέλος του 1996 ήταν 43%, ενώ το 1997 ουσιαστικά θεωρείται ένας "χαμένος" χρόνος. Πάντως η αύξηση κατά 50% περίπου του ποσοστού ψηφιακοποίησης φαίνεται τουλάχιστον φιλόδοξη, αν και ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρης,τη χαρακτήρισε ρεαλιστική...

Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου και η συνακόλουθη αδυναμία του Οργανισμού να παρέχει νέες υπηρεσίες και ειδικότερα υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, στο φόντο μάλιστα και της απελευθέρωσης, βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του Οργανισμού και τον αποστερεί από σημαντικά έσοδα. Εσοδα που μέχρι σήμερα κάλυπτε κυρίως από τις μεγάλες αυξήσεις στα βασικά τέλη, ενώ καθημερινά λόγω και της γνωστής κυβερνητικής πολιτικής, παραχωρεί στους ανταγωνιστές του κρίσιμους τομείς και μερίδια αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ