Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας

Με έξι προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στις 9 και 10 Μάρτη 1998 και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά κέντρα της χώρας, αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί στα κυβερνητικά σχέδια για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ και την επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη των στάσεων εργασίας, με κύρια αιτήματα την ανάκληση όλων των αποφάσεων της διοίκησης του ΟΣΕ που αφορούν στις περικοπές στα τοπικά δρομολόγια και τις βάρδιες, καθώς και στις αλλαγές στο πρόγραμμα ωρών εργασίας του προσωπικού. Παράλληλα, το ΔΣ της ΠΟΣ ζητά ν' αρχίσει άμεσα το πρόγραμμα συντήρησης της γραμμής και του τροχαίου υλικού, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία των τοπικών γραμμών.

Οι στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 9 και 10 Μάρτη, τις ίδιες ώρες για κάθε μέρα: 3 - 6 π.μ. 12 μ. - 3 μ.μ. και 8 μ.μ. - 12 μεσάνυχτα. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά κέντρα. Στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών. Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στα άλλα σιδηροδρομικά κέντρα Πάτρας, Λάρισας και Βόλου, συγκεντρώσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και πορείες προς τις νομαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ