Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΑ
Νέες λεωφορειακές γραμμές και... εξαγγελίες

Δυο νέες λεωφορειακές γραμμές "εξπρές" έθεσε σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των βορείων προαστίων.

Πρόκειται για τις γραμμές "Ε5 Αγία Παρασκευή - Πλατεία" και "Ε51 Αγία Παρασκευή - Σταυρός". Κοινή αφετηρία των γραμμών, είναι ο παράδρομος της Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Πατρ. Γρηγορίου και Σίνα, ενώ το "τέρμα" της πρώτης γραμμής είναι στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής και της δεύτερης η οδός Τρικάλων, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής, όπου τερματίζουν και τα λεωφορεία της γραμμής "Α5".

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι οι στάσεις των λεωφορείων θα είναι περιορισμένες και ότι η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι κάθε 20 λεπτά τις ώρες αιχμής 6-9 π.μ. και 1.30-4.30 μ.μ.. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι άμεσα θα λειτουργήσουν και άλλες γραμμές "εξπρές" σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, ανακοινώθηκε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Μέγαρο, παραβρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Τ. Μαντέλης,ο οποίος εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 265 οδηγών, την προμήθεια 850 σύγχρονων λεωφορείων και τη δημιουργία περισσότερων λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι μήνες τώρα, έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των 265 υπό πρόσληψη οδηγών, χωρίς να έχουν προσληφθεί ακόμα, ενώ για την ανανέωση του στόλου, δεν έχουν εγγραφεί τα αναγκαία κονδύλια στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και είναι στον "αέρα" η υλοποίηση της"προγραμματικής συμφωνίας" για την προμήθεια καινούριων λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ