Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα παλλεσβιακή κινητοποίηση στις 10 Μάρτη

Αγρότες αλλά και Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία ΕΒΕ, νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

Με παλλεσβιακή 24ωρη απεργία στις 10 Μάρτη συντονίζουν οι εργαζόμενοι της Λέσβου τα αγωνιστικά τους βήματα με αυτά των αγροτών του νησιού, που την ίδια μέρα οργανώνουν συλλαλητήριο. Εξάλλου, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, στην οποία συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Λέσβου, με προοπτική την ευρύτερη έκφραση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών και τη συμμετοχή και άλλων φορέων σε αυτόν.

Με αφορμή την απόφαση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την απεργία και τη συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του ΔΣ Θωμάς Τσαγκαρέλλης τόνισε στο "Ρ" πως "υπάρχει τέτοια αναισθησία από πλευράς κυβέρνησης, που μόνο όταν η αντιπαράθεση γίνει μετωπική από όλα τα στρώματα του ελληνικού λαού ενάντια στη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική, τότε μόνο μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα".

Ο πρόεδρος του ΠΕΚ πρόσθεσε ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τη διοίκηση και συνδέεται με το συνέδριο της ΓΣΕΕ, την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, το θέμα των ΔΕΚΟ και το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων με άλλους φορείς. "Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ, εν όψει συνεδρίου, προσπαθεί να σπρώξει την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μετά το συνέδριο, για να μην έχει πολιτικό κόστος. Για τις ΔΕΚΟ πιστεύουμε ότι παίζεται ένα αντίστοιχο παιχνίδι με αυτό της δεκαετίας του '80 στην Αγγλία με τους ανθρακωρύχους και τη Θάτσερ. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι ομοσπονδίες της κοινής ωφέλειας, που είναι προσκείμενες προς την κυβέρνηση, δεν το συζητούν καθόλου ή το συζητούν ακαδημαϊκά και λένε "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα". Γι' αυτό θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης".

"Στον αγώνα για το λάδι συμμετέχουμε κι εμείς, γιατί είναι το βασικό προϊόν της Λέσβου. Από τη στιγμή που άρχισε να πέφτει η τιμή του λαδιού φάνηκε και η οικονομική δυσπραγία του λαού της Λέσβου. Οι περισσότερες βιοτεχνίες του νησιού έχουν να κάνουν με τα λεσβιακά προϊόντα όπως βρώσιμη ελιά, τυποποίηση ελαιόλαδου κλπ. Σιγά σιγά αρχίζουν να εξαφανίζονται. Μεγάλες αγροτικές μάζες σπρώχνονται βίαια προς άλλα επαγγέλματα ή οδηγούνται στην ανεργία, η οποία διογκώνεται τρομακτικά. Επιπλέον, με το λάδι είχαμε συμπληρωματικό εισόδημα και για τις άλλες τάξεις των εργαζομένων", κατέληξε ο Θωμάς Τσαγκαρέλλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ