Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε "ευήκοα ώτα" η πρόταση του ΚΚΕ για το μέτωπο

Στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα εναντιώνεται αποτελεσματικά στη συντήρηση και στη "νέα τάξη πραγμάτων" και θα θέτει στόχο την ανατροπή του κυρίαρχου μπλοκ δυνάμεων, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων του Κόμματος, χτες η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν - και αρκετοί πήραν μέρος στο διάλογο που αναπτύχθηκε - εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού και πλήθος κόσμου.

Ανάμεσά τους ο Γ. Παττάκης υποψήφιος νομάρχης Λάρισας, ο Τ. Σκυλλάκος υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, ο Κ. Καγγελάρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, οι Θ. Κοκκινούλης, Θ. Τσαλόπουλος, Γ. Νταφούλης, μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, ο Τ. Τσιόγκας γγ του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου κι άλλα μέλη της διοίκησης, ο Αρ. Λαμπρούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, ο Γ. Ντριγκόγιας καθηγητής των ΤΕΙ, ο Γ. Μπαλασούλης πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της περιοχής.

Η παρουσία εκπροσώπων φορέων όλων των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και με διαφορετικές πολιτικές εντάξεις στην εκδήλωση, δείχνει πως η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου απευθύνεται σε "ευήκοα ώτα" και βρίσκει γόνιμο έδαφος για να "καλλιεργηθεί" στη Λάρισα και γενικότερα στη Θεσσαλία. Αλλωστε, στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά και στους ενωτικούς αγώνες όλων των λαϊκών στρωμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, φαίνεται να συνειδητοποιείται η ανάγκη συντονισμού της δράσης για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής, του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών, που εφαρμόζουν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ενας συντονισμός, που μπορεί και πρέπει να θέσει βάσεις για τη δημιουργία του κοινωνικοπολιτικού μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ