Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να μην εγκατασταθούν τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ

Με βασικά συνθήματα να μην εγκατασταθούν τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην περιοχή και να εξασφαλιστεί η ειρήνη στα Βαλκάνια, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι πορείες ειρήνης στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα η πορεία ξεκίνησε στις 6.30 μ.μ. από τη Φαλάνη όπου τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο κοινοτάρχης Αντ. Λυγούρας.

Ανάλογο χαιρετισμό προς τους ειρηνοδρόμους απηύθυνε ο κοινοτάρχης Γιάννουλης Αλ. Μπέης στη διάρκεια σταθμού τους στην κοινότητα. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου χαιρέτισε ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΕΕΔΥΕ. Στην ομιλία του ο Αντ. Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα είναι θύμα και ταυτόχρονα θύτης της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", αφού αφ' ενός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της και ιδιαίτερα τα νησιωτικά κι αφ' ετέρου χρησιμοποιείται ως ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή".

Στη συνέχεια κάλεσε τους φίλους της ειρήνης σε συντονισμένο κι αποφασιστικό αγώνα για να μπει φραγμός στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ν' ανατραπεί η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και να εδραιωθεί η ειρήνη σ' όλο τον κόσμο.

Με το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα τουΜπάμπη Φωτιάδη.

  • Στο Βόλο οι ειρηνοδρόμοι ξεκίνησαν από τις αηδονοφωλιές του Δήμου Ιωλκού και μετά από δυο στάσεις - στην πλατεία Καλλιθέας και στην πλατεία Ελευθερίας - η πορεία κατέληξε στην παραλία του Βόλου.Εκεί χαιρέτισε η υπεύθυνη της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" Ειρήνη Τσουρβελούδη,μίλησε ο Χάρης Ρούσσης, πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΕΔΥΕ, απαγγέλθηκαν ποιήματα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς από χορευτικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας.
  • Στα Τρίκαλα, εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης, όλων των ηλικιών, πορεύτηκαν από το Μεγαλοχώρι μέχρι το κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ειρήνης, κατά του ιμπεριαλισμού και της κυβερνητικής πολιτικής που, ακολουθώντας τις επιταγές των "φίλων και συμμάχων", εξυπηρετεί τα σχέδια της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτική βραδιά στην οδό Ασκληπιού, με τη συμμετοχή πολλών παραδοσιακών μουσικών συγκροτημάτων του νομού.

  • Στην Καρδίτσα η πορεία ξεκίνησε από τη Σέκλιζα και μετά από στάση στην κοινότητα Ρούσου,κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης,όπου χαιρέτισαν ο Νομάρχης, εκπρόσωποι φορέων και μίλησε ο Αστ. Χαλάτσης,εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ