Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ
Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους εργαζόμενους

Επίκαιρη Ερώτηση της Μ. Μπόσκου για την καταβολή των δεδουλευμένων και την ένταξη της επιχείρησης στον ΟΑΕ

Εγκαταλείπει στη μοίρα τους η κυβέρνηση 286 εργαζόμενους το εργοστάσιο "Βέτλανς Νάουσα" οι οποίοι γευόμενοι τα "καλά" της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και το μέλλον τους προιωνίζεται δυσοίωνο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου,ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας για την εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά και την ένταξη της επιχείρησης στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, αφού - όπως εκτιμούν όλοι - είναι βιώσιμη.

Ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας αναγνώρισε μεν την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά απέκλεισε κάθε σκέψη για ένταξη της "Βέτλανς" στον ΟΑΕ, αφού όπως είπε ο τελευταίος κλείνει. Περαιτέρω, είπε, η κυβέρνηση έχει τη γνώμη ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης χρωστάει τους εργαζόμενους μισθούς μηνών, ενώ ανάλογες οφειλές υπάρχουν και για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ. Το συνολικό ποσό της οφειλής στους εργαζόμενος είναι 190 εκατομμύρια, από τα οποία ο εργοδότης είπε ότι θα δώσει 70-80 εκατομμύρια άμεσα και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του 1998.

Για τρίτη φορά οι εργαζόμενοι στη "Βέτλανς" μένουν απλήρωτοι, είπε στην παρέμβασή της η Μ. Μπόσκου, θυμίζοντας ότι ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και από τους δύο προηγούμενους εργοδότες. Οι δε δεσμεύσεις που ανέλαβε ο εργοδότης για την αποπληρωμή των μισθών δεν υλοποιήθηκαν και έτσι οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί τους το πραγματικό πρόσωπο της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Είναι τόσο το μέγεθος του προβλήματος που οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν οι οι ίδιοι να πουλήσουν μέρος της παραγωγής, για να πάρουν 50.000 δρχ. ο ένας για να καλύψουν τα προς το ζην. Η Μ. Μπόσκου ζήτησε να μην κλείσει η εταιρία και να υπαχθεί στον ΟΑΕ, αφού και είναι βιώσιμη και έχει παραγγελίες για τα επόμενα τρία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ