Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Ανειρήνευτος αγώνας κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Το ψήφισμα που ενέκριναν ομόφωνα χτες οι συγκεντρωμένοι στο Πεδίον του Αρεως έχει ως εξής:

"Εμείς οι οδοιπόροι της ειρήνης, που βαδίσαμε από το Μαραθώνα στην Αθήνα, στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, εμείς που συγκεντρωθήκαμε στο Πεδίον του Αρεως υποδεχόμενοι τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, εκφράζοντας τη θέληση να αγωνιστούμε κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που προωθούν οι ιμπεριαλιστικές χώρες στην περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο με επεμβάσεις, εντάσεις, υποδαύλιση εθνικών και θρησκευτικών και άλλων διαφόρων.

Διαπιστώνουμε ότι:

  • Η ειρήνη και η ασφάλεια κινδυνεύουν από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη ΔΕΕ, που θέλουν να υποδουλώσουν τους λαούς και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ετσι ο κόσμος γίνεται λιγότερο ασφαλής, οι λαοί φτωχότεροι, οι κοινωνικές κατακτήσεις ανατρέπονται, η φτώχεια και η δυστυχία παίρνουν δραματικές διαστάσεις όχι μόνο στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και στις αναπτυγμένες.
  • Τα Βαλκάνια,το Αιγαίο, η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, η ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.
  • Τα γεγονότα στον Περσικό Κόλπο, η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, οι γενικότερες ΝΑΤΟικές προετοιμασίες προειδοποιούν και υπενθυμίζουν με δραματικό τρόπο πως αν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν, κινδυνεύουν είτε να συρθούν σε νέες αιματοχυσίες είτε να καταδικαστούν στη σιωπή κάτω από την υποδούλωση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Η απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξη της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, οι προετοιμασίες επέκτασής του στη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, η Νέα πιο επιθετική του Δομή, η συγκρότηση νέων δυνάμεων ταχείας επέμβασης διαγράφουν πιο καθαρά πως το οπλισμένο χέρι της "νέας τάξης" απειλεί ολόκληρη την περιοχή και την ανθρωπότητα.
  • Η Ελλάδα,με τις επιλογές της κυβέρνησης και άλλων οπαδών της "νέας τάξης", μετατρέπεται σε θύτη και θύμα. Συμμετέχει ενεργά στις επιθετικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μετατρέπει τη χώρα μας σε προκεχωρημένο στρατιωτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ. Διαλύει και παραδίδει στο πολυεθνικό κεφάλαιο την αμυντική βιομηχανία. Παράλληλα, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώσουν επιπλέον 6 τρισ. δραχμές για ΝΑΤΟικούς κυρίως εξοπλισμούς.
  • Η καλλιέργεια από κείνους που είναι υπεύθυνοι της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στο όνομα της εγκληματικότητας, που είναι προϊόν της κοινωνίας που οικοδομούν, αναβιώνει φασιστικές αντιλήψεις και έχει στόχο να διαιρέσει τους εργαζόμενους και τους λαούς.

Η λαϊκή αντίσταση, ο φιλειρηνικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, ο συντονισμός των κοινωνικών και φιλειρηνικών οργανώσεων σ' ένα ενιαίο μέτωπο,είναι ο υποχρεωτικός και μοναδικός δρόμος που μπορεί σήμερα να περιορίσει την ανεξέλεγκτη δράση εκείνων που ονειρεύονται την παγκόσμια κυριαρχία, να ανατρέψει αύριο την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η ανασυγκρότηση του Παγκόσμιου Κινήματος Ειρήνης, οι μεγάλες κινητοποιήσεις που ξεδιπλώθηκαν σ' όλο τον κόσμο για τη σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση στον Περσικό, οι μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες που ξεσπούν, δίνουν το αισιόδοξο μήνυμα πως η αντεπίθεση των λαών ωριμάζει.

Απ' αυτή τη φιλειρηνική συγκέντρωση στέλνουμε το μήνυμα στο λαό και τη νεολαία. Το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα κατά της απανθρωπιάς και της βαρβαρότητας της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Για να γίνουν πράξη τα οράματα και να δικαιωθούν οι αγώνες του Νίκου Νικηφορίδη, του Γρηγόρη Λαμπράκη και όλων των αγωνιστών, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την Ειρήνη και τη Λευτεριά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, με όλους τους αγωνιζόμενους λαούς, τα φιλειρηνικά κινήματα και καλούμε όλους σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ

  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ: ΝΑΤΟ, ΔΕΕ κλπ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • ΚΥΠΡΟ ΕΝΙΑΙΑ - ΚΥΡΙΑΡΧΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ