Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παιχνίδι με μονάδα της ΔΕΗ Φλώρινας

Ως κίνηση εντυπωσιασμού που υπαγορεύτηκε από το εσωκομματικό - και όχι μόνο - παιχνίδι, εκτιμάται η απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη μονάδα της ΔΕΗ της Φλώρινας. Η Ρηγίλλης προχωρά στην κίνηση αυτή δύο μόλις 24ωρα μετά τη σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή, όπου όμως απέφυγε επίμονα να θέσει το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής!

Οι λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία της ΝΔ να κάνει στροφή μέσα σε λίγες ώρες δεν έχουν απόλυτα διευκρινιστεί. Επίσημα, ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι η πρόταση γίνεται γιατί η κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή "απέφυγε να διευκρινίσει τα σκοτεινά σημεία της σύμβασης". Ανεπίσημα λέγεται ότι η πρόταση για Εξεταστική δεν έγινε προχτές γιατί "προσπαθούσαν να μαζέψουν στοιχεία"! Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που είχε γίνει για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, είχε ειπωθεί από στελέχη του κόμματος η πρόταση να ζητηθεί εξεταστική αλλά είχε απορριφθεί από τον Κ. Καραμανλή!

Η κίνηση της Ρηγίλλης έγινε μια μέρα μετά τη δήλωση του Μ. Εβερτ, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές κατά της ΝΔ γιατί δεν είχε ζητήσει εξεταστική, ενώ χτες, πανηγύριζε γιατί "έσυρε το κόμμα". Ομως, έντονη δυσφορία εκφράζεται και από την πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη, η οποία αν και είναι αρμόδιος τομεάρχης για το θέμα, "ούτε ρωτήθηκε ούτε ζητήθηκε η άποψή της" για την πρόταση.

Η "στροφή" της Ρηγίλλης δεν είναι άσχετη με το ότι έχει αναδείξει ως "σημαία" της αντιπολιτευτικής τακτικής, τη διαφάνεια στις αναθέσεις των δημοσίων έργων και τις προμήθειες, η οποία είχε δεχτεί ισχυρό πλήγμα με τη μη κατάθεση πρότασης για εξεταστική επιτροπή, όπως είχε "υποσχεθεί" παλιότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ