Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρόγραμμα οι επιθυμίες των εφοπλιστών

Τις επιθυμίες και τα αιτήματα των εφοπλιστών μετέτρεψε σε πρόγραμμα του κόμματός του για τη ναυτιλία ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως προέκυψε από τη χτεσινή ομιλία στη "Ναυτιλιακή λέσχη" του Πειραιά.

Ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να αποσπάσει την εύνοια και υποστήριξη των εφοπλιστών, σπάζοντας την παράδοση να μη δίνει υποσχέσεις, εννοείται μόνο απέναντι στα λαϊκά στρώματα, πρόσφερε τα πάντα στους "αναξιοπαθούντες" εφοπλιστές, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούσαν το ακροατήριό του. Από την αρχή της ομιλίας του φρόντισε να τους κολακέψει, λέγοντας ότι η επικοινωνία του μαζί τους είναι "άσκηση" για τον τρόπο που θα ασκήσει την εξουσία και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώκει την καλή συνεννόηση και διαρκή επικοινωνία μαζί τους, αφού "παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία". Δε δίστασε μάλιστα δημόσια να ζητήσει τη συνεργασία τους για να διαμορφώσει η ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί! Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, γιατί δείχνει ατολμία στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εφοπλιστών, ενώ έμμεσα δεσμεύτηκε για την κατάργηση των όποιων φραγμών στη σύνθεση των πληρωμάτων, γιατί, όπως είπε, "εμείς πιστεύουμε ότι η ανταγωνιστικότητα οδηγεί στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης". Χαρακτήρισε επίσης παρωχημένες τις απόψεις που ζητούν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ειδικά για την επιβατηγό ακτοπλοϊα τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του "άκαμπτου νομοθετικού πλαισίου", δίνοντας έμφαση στο σύστημα αδειών σκοπιμότητας και στο ναυλολόγιο. Τέτοιες περιπτώσεις "δρουν ως ανασταλτικός παράγοντας για τη βελτίωση των όρων παραγωγικής δραστηριότητας".

Αναφερόμενος στο ΝΑΤ ζήτησε κατάργηση "όλων των χαριστικών και πριμοδοτικών διατάξεων για εισφορές και αποδοχές", καθώς και "οι παροχές να βασίζονται στην ανταποδοτικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ