Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό

Αποσπάσματα από την ομιλία του στελέχους του ΚΚΕ στη χτεσινή πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην Ελευσίνα

Σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε χτες η ΚΟ Ελευσίνας,με θέμα "Οι πολιτικές εξελίξεις και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές",ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τόνισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

"Ταυτόχρονα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό. Με ψεύτικα λόγια επιμένουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η εφαρμογή των επιταγών των πολυεθνικών για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, γίνεται για το καλό των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.

Λένε πολλά και μεγάλα ψέματα.

Είναι ψέμα αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, εδώ στα Ναυπηγεία, ότι δεν καταργείται το οχτάωρο.

Είναι ψέμα ότι δεν καταργούνται οι εργατικές κατακτήσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι ψέμα ότι δεν προωθούν αντιλαϊκά μέτρα.

Χρειάζεται να αποκαλύπτεται πειστικά όλη αυτή η επιχειρούμενη εξαπάτηση λαού και νεολαίας.

Για τους εργαζόμενους, για το λαό αυτά τα μέτρα είναι ολέθρια, άμεσα και μακροπρόθεσμα".

Η επιχείρηση "ανακατανομή της πίτας"

"Είναι χαρακτηριστικό",σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής σε συνέχεια της ομιλίας του, "ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο πολύς κ. Ντόιζεμπεργκ, σε συνέντευξή του απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη και στις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, υπογράμμισε:

"Βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε έτσι. Η ένταξη στην ΟΝΕ το 2001 είναι απολύτως εφικτή, υπό την προϋπόθεση ότι τα ορθά οικονομικά μέτρα θα εφαρμοστούν".

Καταλαβαίνει πολύ καθαρά καθένας ότι αυτά τα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα θα συνεχιστούν και για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν.

Θα ενταθούν στο βαθμό που οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι δεν προχωρήσουν σε πιο ενωτικούς, πιο μαζικούς και πιο συντονισμένους αγώνες.

Και, φυσικά, δεν είναι μόνον ο κ. Ντόιζεμπεργκ που επαινεί την κυβέρνηση.

Προχτές και ο κ. Λάτσης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη, προσφέροντας 93 δισ. για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης. Παίζοντας σε διπλό ταμπλό. Κέρδη και υποστήριξη της πολιτικής που ευνοεί τα σχέδιά του.

Η επιχείρηση που λέγεται ανακατανομή της "πίτας" στο χώρο των τραπεζών είναι μια μεγάλη υπόθεση, με τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι την κυβέρνηση τη στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές και οι κάθε είδους σπεκουλαδόροι, οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα κερδίζουν δισ., όπως έγινε και με την υποτίμηση του περασμένου Μάρτη. Είναι το μεγάλο παιχνίδι του κεφαλαίου στην πιο διεφθαρμένη του μορφή. Το παιχνίδι του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Αυτοί, λοιπόν, στηρίζουν και στηρίζονται από την κυβέρνηση.

Αυτοί είναι οι φυσικοί της σύμμαχοι".

Για την "καθαρή" Αθήνα

Οσον αφορά για την ανάγκη καθαρής Αθήνας ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε:

"Η με πολλές αμφισβητήσεις υποψήφια ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο Δήμο της Αθήνας, κ. Δαμανάκη, μίλησε για την ανάγκη "καθαρής" Αθήνας προεκλογικά. Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε ενάντια στη "ρύπανση" της πολιτικής αφίσας. Οι εκλεκτοί των Μέσων Μαζικής Πληροφόρησης της αστικής τάξης, αυτοί που προβάλλονται σκανδαλωδώς και προκλητικά από αυτά τα μέσα, έχουν απύθμενο θράσος. Θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να φιμώσουν την όποια αγωνιστική φωνή, να φιμώσουν και μ' αυτό τον τρόπο την άλλη άποψη. Αυτή που αποκλείεται από τα ΜΜΕ.

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Και αφίσες θα κυκλοφορήσουμε και χωνιά θα βγάλουμε και κάθε πρόσφορο τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και για το Δήμο της Αθήνας και για όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας.

Εξάλλου ρύπανση δεν είναι η αφίσα.

Ρύπανση είναι η πολιτική τους, που είναι για τα σκουπίδια. Καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η βοήθεια που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο για να αρπάζει τους μεγάλους χώρους της Αττικής. Ρύπανση πολιτική είναι η αντιμετώπιση των δημοτών από αυτούς.

Ταυτόχρονα θα αποκαλύψουμε ότι η πολιτική που ακολούθησαν τέσσερα χρόνια τώρα στο Δήμο Αθηναίων, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, ήταν σύμφωνη στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα που προωθούσε η κυβερνητική πολιτική. Αυτή την πολιτική στήριζε και ο κ. Αβραμόπουλος και η κ. Δαμανάκη. Οπως π. χ. στήριξαν τη θέση της κυβέρνησης για "υποταγή της αντιπροσωπευτικότητας στην αποτελεσματικότητα". Δηλαδή, να περιοριστεί η ελεύθερη έκφραση του λαού για να προωθηθεί πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική της πρόσθετης φορολογίας, της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες.

Αυτοί που μιλάνε κατά κόρον για έκφραση των τοπικών κοινωνιών στήριξαν τον "Καποδίστρια", που όχι μόνον απαγόρευσε την έκφραση των δήμων, των κοινοτήτων και των κατοίκων τους, αλλά προώθησε νέους μηχανισμούς μακριά από τους δημότες για την ευκολότερη διοχέτευση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στους "Ολυμπιακούς Αγώνες" δε στήριξαν το αίτημα να μην ανατραπεί η ελάχιστη άμυνα για το περιβάλλον που είναι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Οι θέσεις τους για τα Παρκόμετρα δεν είχαν ουσιαστικές διαφορές. Καλύπτουν την κυβερνητική πολιτική για δήμους - επιχειρήσεις σε βάρος των δημοτών.

Η κ. Δαμανάκη έχει μικροπολιτική θέση για τους ελεύθερους χώρους και δεν έχει καθαρή θέση για τις καταστροφές του περιβάλλοντος από το μεγάλο κεφάλαιο, όπως στο Μέγαρο Μουσικής και στο προετοιμαζόμενο γήπεδο του "Παναθηναϊκού" στο Γουδί.

Η αναφορά στην Αθήνα, αγαπητοί φίλοι, γίνεται γιατί αποτελεί τον πιλότο της λεγόμενης κεντροαριστεράς και των κατευθύνσεών της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομματικό ψηφοδέλτιο με... υπερκομματικές κορόνες (2006-07-26 00:00:00.0)
Τσιμουδιά για τα λαϊκά προβλήματα (2006-07-07 00:00:00.0)
Να πάρει απάντηση η κυβέρνηση στις εκλογές (1998-07-30 00:00:00.0)
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα (1998-07-17 00:00:00.0)
Στη λογική ιδιωτικοποίησης των πάντων (1998-06-18 00:00:00.0)
Δε νομιμοποιούνται (1997-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ