Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας περιόδευσε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος

Οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία και τη δύναμη να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Χρειάζεται συνολική οργάνωση της αντίστασης με όπλο την ψήφο, την εμπειρία και τη συνείδηση. Από αυτή την άποψη, η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών μπορεί και πρέπει να δώσει το μήνυμα της αντίθεσης του λαού στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Αυτά τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες στους εργαζόμενους, στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μεσολόγγι.

Η Αλ. Παπαρήγα συνοδευόμενη από τον Γιάννη Ποσοτίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τον Ηλία Λέγγερη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Τάκη Πατούλα, γραμματέα της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της "3Ε" ("Κόκα Κόλα") και συζήτησε με τη διεύθυνση και τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν πως η επιχείρηση, που απασχολεί 43 μόνιμους εργαζομένους και 10 εποχιακούς, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς έχει κέρδη και εξάγει τα προϊόντα της στο εξωτερικό. Ωστόσο, πρόσθεσαν πως τα επιμέρους εργοστάσια της "3Ε" ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για το μοίρασμα των αγορών.

Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν όταν δεν αντιμετωπίζουν άμεσα εργασιακά προβλήματα, καθώς με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που η κυβέρνηση φέρνει το θερινό τμήμα της Βουλής, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό και η Ελλάδα θα γεμίσει με υποαπασχολούμενους και ημιάνεργους, οι οποίοι δε θα φαίνονται ως άνεργοι (δουλεύοντας λίγα μεροκάματα το μήνα) κι έτσι θα χαθούν τα επιδόματα ανεργίας, η ασφάλιση και οι συντάξεις. Τόνισε πως πρέπει να στηριχτούν οι ντόπιες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία καθώς μπορούν να είναι κερδοφόρες. Σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εμπειρία για τη στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και θα πρέπει να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, τόσο με την ψήφο τους, όσο και με τη συμμετοχή τους στον ενωμένο αγώνα "πριν έρθουν τα χειρότερα".

Στη συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον ΟΤΕ Μεσολογγίου και συζήτησε για το μέλλον του με τους εργαζομένους. Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως υπάρχει σχέδιο ξεπουλήματος του ΟΤΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο με τη μετοχοποίησή του κατά 49%. Απέδειξε πως ο ΟΤΕ έχει πλεόνασμα κερδών το οποίο επενδύει σε αμφίβολες επενδύσεις σε Αρμενία, Ρουμανία και Σερβία αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της ψηφιακής τηλεόρασης η οποία δωρίζεται στους ιδιώτες. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ, ο οποίος είναι απαραίτητος και για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση επιτροπών ενημέρωσης και αντίστασης.

Επόμενος σταθμός της Αλ. Παπαρήγα ήταν το Δημαρχείο Μεσολογγίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχος Δημήτρη Παληογιάννη και εκπροσώπους της ΤΑ. Οι φορείς της πόλης αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση της περιοχής και την ανάγκη περιφερειακής ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό, της υποβάθμισης, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, πως πριν λίγα χρόνια από 800 βιομηχανικούς εργάτες που είχε το ΕΚ, σήμερα μόλις που υπάρχουν 100! Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και εκφράζονται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένα κατά τόπους. Τόνισε πως χρειάζεται συνολικό αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεχαρβάλωμα του παραγωγικού ιστού. Ευκαιρία - πρόσθεσε - για να καταδειχτεί αυτή η αντίσταση είναι οι ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, όπου εντάσσονται αγωνιστές που δε θέλουν την ΤΑ στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Να βρει συνεχιστές

Το απόγευμα η Αλ. Παπαρήγα παρευρέθηκε στην εκδήλωση της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο για να τιμήσει τη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Δημήτρη Μπόση, ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στη ΝΕ και - χάρη σ' αυτή - αποκτήθηκαν τα γραφεία του Κόμματος στο Αγρίνιο. Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε το μεγαλείο του Δ. Μπόση, ο οποίος όχι μόνο αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπηρεσία του Κόμματος, αλλά με την τελευταία του πράξη απέδειξε πως οι κομμουνιστές είναι ανιδιοτελείς στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Παίρνοντας το λόγο η Αλ. Παπαρήγα, σημείωσε πως "ο σύντροφος πέθανε και σκέφτηκε το Κόμμα. Γι' αυτό οφείλετε να τιμήσετε την προσφορά του με την ένταση της δράσης σας ώστε η προσφορά του να βρει συνεχιστές".

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ τιμά τόσο τον ίδιο όσο και τα 80 χρόνια της ηρωικής ιστορίας του Κόμματος. "Αυτό το παράδειγμα του ηρωισμού των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων κομμουνιστών - τόνισε - έχει σήμερα πολιτική και ηθική αξία. Γιατί όταν το ηθικό μέτωπο είναι ψηλά, τότε και τα άλλα μέτωπα είναι ψηλά. Αν κρατήσεις στην μπόρα μπορείς να ονειρεύεσαι για το αύριο. Μένεις ορθός, ανασυγκροτείσαι, προετοιμάζεις το επόμενο κίνημα".

Αργά το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ