Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με ένταση των ρυθμών δουλιάς απαντάμε στην κυβερνητική επίθεση

Η αναγκαιότητα να ενταθούν οι ρυθμοί δουλιάς ολόκληρης της Κομματικής Οργάνωσης, όλων των στελεχών και των μελών του Κόμματος στην Αττική, προκειμένου να αποκρουστεί η κυβερνητική επίθεση κατά των εργαζομένων, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Αναγκαιότητα, η οποία επιφορτίζει τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή με μεγαλύτερες ευθύνες και αυξημένα καθήκοντα. Βασικό ζήτημα είναι η δράση και η συμβολή της ΚΟ για τη δημιουργία των προϋποθέσεων συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου πάλης. Αυτό σημαίνει δουλιά, που να συσπειρώσει πλατιά τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, όλο τον κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στον κοινό αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, για στόχους και διεκδικήσεις που να αντιστρατεύονται την πολιτική της άρχουσας τάξης.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να συσπειρωθεί ο κόσμος, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, γύρω από τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που θα αντιστέκονται και θα παλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και που θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του λαϊκού κινήματος. Γεγονός που επισήμανε στην εισήγησή του ο γραμματέας της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, Χρήστος Κολοβός.

Το ξεκίνημα, τονίστηκε στη Συνδιάσκεψη, πρέπει να γίνει με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπου μέσα από τη δουλιά της ΚΟ πρέπει να αναδεικνύεται η ταξική ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά και η διέξοδος για το λαό. Με τη δράση μας να συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα να τιμωρήσει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους. "Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση δυνάμεων, με στόχο να δημιουργήσουμε ρήγματα. Πρέπει να συντονίσουμε τα σωματεία σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τη συγκρότηση επιτροπών ανέργων. Το επόμενο διάστημα, Θα επιμείνουμε πιο αποφασιστικά στη γραμμή συσπείρωσης, με άξονα τα προβλήματα της χώρας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Θέλει μεγάλη προσπάθεια στο να αξιολογούμε τα προβλήματα, να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις, να προετοιμάζουμε έγκαιρα τους εργαζόμενους και να οργανώνουμε την πάλη τους", επισήμανε ο Χρ. Κολοβός.

Αναφερόμενος στα τελευταία δύο χρόνια και στη θητεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο γραμματέας της Οργάνωσης τόνισε: "Το χρονικό διάστημα που εξετάζουμε αναπτύχθηκαν σημαντικοί αγώνες σε πάρα πολλούς χώρους. Αυτοί οι αγώνες ήταν αποτέλεσμα της όξυνσης των προβλημάτων, ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και στην προσπάθεια που έκαναν οι δικές μας δυνάμεις να συντονίσουν αυτόν τον αγώνα". Υπογράμμισε, μάλιστα, και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως τη μάχη στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, της "Χαλυβουργικής", τη δουλιά που έγινε στα εργοστάσια και σε άλλους κλάδους για τα προβλήματα του χώρου τους. "Με βάση τα στοιχεία που έρχονται από πολλούς χώρους, εκτιμάμε πως η πολιτική μας γίνεται αποδεκτή από πλατύτερους εργαζόμενους, τόσο πάνω σε θέσεις για συγκεκριμένα προβλήματα του χώρου, όσο και για τα γενικότερα",επισήμανε ο γραμματέας της Οργάνωσης.

Απολογισμός και σχέδιο δράσης

Κύρια θέματα της Συνδιάσκεψης ήταν ο απολογισμός της δουλιάς, ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Οργάνωση, αλλά και η πλούσια εμπειρία από τις επαφές των μελών με τον κόσμο. "Ο κόσμος αρχίζει να ξεχωρίζει τη διαφορά μας από τα άλλα κόμματα. Πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να ανοιχτούμε πλατιά στον κόσμο, να συζητήσουμε μαζί του τις θέσεις μας και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να τις κάνει δική του υπόθεση. Για τις εκλογές, η δουλιά μας πρέπει να γίνει σπίτι το σπίτι". Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα, που προέκυψε μέσα από το διάλογο και τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο πρέπει όλοι οι κομμουνιστές να προσεγγίζουν τον κόσμο, με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ για όλα τα θέματα, να βρίσκουν τους πιο κατάλληλους τρόπους εκλαϊκευσής τους. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, δόθηκε ανάγλυφα η εικόνα για τη δράση τους. Χαρακτηριστικό ήταν εκείνο για την ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας, όπου η παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με την κατάθεση της Επερώτησης, φωτοτυπήθηκε από την Οργάνωση, έγινε αφίσα και αναρτήθηκε στους χώρους δουλιάς του εργοστασίου. Η ανταπόκριση στους εργαζόμενους ήταν μεγάλη και τις επόμενες μέρες ρωτούσαν να μάθουν τις εξελίξεις από την παρέμβαση του ΚΚΕ. "Το ζητούμενο είναι να φτάσουν οι θέσεις μας στο λαό που δοκιμάζεται σκληρά. Χρειάζεται πολλή δουλιά ακόμα. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι παντού", τονίστηκε από πολλούς αντιπροσώπους στη Συνδιάσκεψη.Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα σχετικά με την απήχηση που έχει στον κόσμο η πολιτική του ΚΚΕ. "Παρά τη βία και την τρομοκρατία που εντείνεται από την κυβέρνηση, η πολιτική του ΚΚΕ, όσο κι αν διαστρεβλώνεται, ανοίγει δρόμους στη συσπείρωση των εργαζομένων και στους αγώνες τους", επισήμαναν πολλοί από τους αντιπροσώπους.

Το μήνυμα - δέσμευση, που δόθηκε και με την απόφαση της συνδιάσκεψης, περιγράφεται μέσα ένα μικρό απόσπασμα από την εισήγηση. "Για να μπορέσει να είναι πιο αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας, χρειάζεται η συμβολή όλων μας. Μπορούμε και πρέπει με αποφασιστικότητα να συμβάλουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου. Εχουμε όλες τις προϋποθέσεις, αν όλοι μας σταθούμε κριτικά και αυτοκριτικά στις ελλείψεις και αδυναμίες που παρουσιάσαμε. Πρέπει να "ανοίξουμε" ακόμα περισσότερο τη δουλιά μας στον κόσμο. Φέτος το κόμμα μας κλείνει 80 χρόνια. Παραμένει όρθιο, ζωντανό και μαχητικό. Το ΚΚΕ είναι και θα είναι παρόν στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων και δραστηριοτήτων που φέρνουν τη σφραγίδα των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ