Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοι στη μάχη της προστασίας των δασών

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Αιγιάλειας - Καλαβρύτων του ΚΚΕ

Την ανάγκη κινητοποίησης όλου του λαού της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή της περιοχής του ΚΚΕ.

"Μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η πύρινη κόλαση", τονίζεται στην ανακοίνωση, "για μια τεράστιας έκτασης οικολογική καταστροφή, για την καταστροφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων, εκείνο που προέχει είναι η κινητοποίηση όλου του λαού της περιοχής για να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να περιοριστούν οι καταστροφές στην περιοχή από τη φωτιά, για την οποία τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, "δείχνουν ότι η Αιγιάλεια έχει γίνει στόχος εμπρηστών" και αναδεικνύουν "την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, αφού παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμπρησμού στην ίδια περιοχή, μετά την πυρκαγιά του Διακοφτού, δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος". Σημειώνεται επίσης, ότι δεν κινητοποιήθηκαν εγκαίρως όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αεροπλάνα ήρθαν αργά το απόγευμα κάνοντας μία μόνο ρίψη, αν και η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει νωρίς το μεσημέρι.

Η Αχτιδική Επιτροπή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο που αναθέτει την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και την πολιτική υποταγής στις επιταγές της ΕΕ. Επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός μετώπου πάλης για την προστασία του δασικού οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος και καταλήγει: "Στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ας τους δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει. Ας καταδικάσουμε με την ψήφο μας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ