Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ
Εμπρηστής η κυβερνητική πολιτική

Ο πραγματικός υπεύθυνος της βιβλικής καταστροφής στην Αχαϊα από τις πυρκαγιές - καταγγέλλει σε χτεσινή ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας του ΚΚΕ - είναι η κυβερνητική πολιτική. Είναι η εγκληματική της πολιτική στη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία.

Αποτελεί - σημειώνει η ΝΕ Αχαϊας - προμελετημένο εγκληματικό σχέδιο - και όχι ανικανότητα - το οποίο εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας.

Τα στοιχεία της εγκληματικής δραστηριότητας της κυβέρνησης, όπως τα απαριθμεί η ΝΕ του ΚΚΕ, προκύπτουν πράγματι προμελετημένα: Η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, μέσα από την οποία προχωρεί στον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, η οποία παραδίδεται στους ιδιώτες σε τιμή ευκαιρίας. Η αποδιάρθρωση των δασικών υπηρεσιών και η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η πολιτική περικοπής των δημοσίων δαπανών, με αποτέλεσμα τα μέσα δασοπυρόσβεσης να μένουν ανεπαρκή. Η μη ανακήρυξη σε αναδασωτέες των ήδη καταστραμμένων περιοχών.

Εγκληματικές χαρακτηρίζει όμως η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ και τις ευθύνες των νομαρχιακών και δημοτικών αρχών, οι οποίες στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και δεν παίρνουν κανένα μέτρο δασοπροστασίας. Από την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, τα δάση και την οικολογική ισορροπία της περιοχήςμπορεί να περιφρουρήσει μόνο ο λαός, καταλήγει η ΝΕ του ΚΚΕ,τον οποίο καλεί να πάρει μέρος στην κατάσβεση και να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ