Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Να εκφράσουμε όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" στον "902"

Η "Συμπαράταξη" είναι ανοιχτή για μεμονωμένα πρόσωπα, για κινήσεις, για ομάδες, που ανήκουν σε οποιοδήποτε κόμμα - αρκεί να συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές προγραμματικές αρχές,τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό "902 Αριστερά στα FM" o επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,απευθύνοντας μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει η αγωνιστική αριστερή οικολογική "Συμπαράταξη για την Αθήνα",ν' αλλάξει ρότα ο Δήμος της Αθήνας.

Ετσι, όταν ρωτήθηκε, "τι θα κάνει ο Λεων. Αυδής στο β γύρο", ερώτημα που όπως σχολίασε ο δημοσιογράφος αρχίζει να τίθεται και αναμένεται να υπερτονιστεί το επόμενο διάστημα, ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε: "Ποιον δεύτερο γύρο; Εδώ δε συζητήσαμε ακόμη για τον πρώτο. Εμείς ξεκινάμε, εδώ, μια Συμπαράταξη. Ξεκινάμε να εκφράσουμε όλο τον κόσμο, που πλήττεται απ' την κυβερνητική πολιτική".

"Ξεκινάμε - υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής - και απευθυνόμαστε σ' ένα πολύ πλατύ φάσμα κόσμου. Αυτοί είναι πολλοί. Πόσους θα φτάσουμε; Πόσους θα πείσουμε να αντισταθούν, να ξεπεράσουν την παθητικότητα, αυτό θα το δούμε. Αλλά δεν πρόκειται εμείς να συζητήσουμε για το δεύτερο γύρο. Θα σας έλεγα πολύ ωραία: "Εμείς, ξέρετε, θα ψηφίσουμε "Συμπαράταξη για την Αθήνα" και στο δεύτερο γύρο, όπως και στον πρώτο". Αλλά κοιτάξτε. Υπάρχει μια πονηριά. Ολοι με ρωτάνε τι θα κάνετε στο δεύτερο γύρο. Αυτό τι σημαίνει; Οτι έχουν δεδομένο ότι υπάρχουν δύο μονομάχοι στον πρώτο γύρο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - δεν εμφανίζονται ακριβώς έτσι, εμφανίζονται λίγο διαφοροποιημένα τα πράγματα - και θα γίνει μια μονομαχία κι εσείς με ποιον θα πάτε... Οχι, δεν παίζουμε μ' αυτά. Εχουμε αποκτήσει αρκετή πολιτική πείρα"!

Σε ερώτηση σχετικά με το διαχωρισμό των τοπικών ζητημάτων από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και αυτούς που την επικαλούνται, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" σημείωσε ότι "δεν υπάρχουν στεγανά", αλλά αντίθετα "τα τοπικά ζητήματα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τα γενικά". Η επίκληση στεγανών, παρατήρησε ο Λεων. Αυδής, "είναι απλώς η μάσκα, το "ντόμινο" που κρύβει τη λεγόμενη διαχειριστική αντίληψη".

Ετσι, εξήγησε, τα τοπικά ζητήματα είναι συνέπειες της γενικής πολιτικής που εφαρμόζεται. "Παράδειγμα το συγκοινωνιακό, το κυκλοφοριακό, που είναι τα δύο προβλήματα της Αθήνας που συνδέονται με το νέφος, το πλέγμα της κυκλοφορίας και της κίνησης. Αυτά - σημείωσε ο υποψήφιος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" - είναι συνέπεια της πολιτικής ενίσχυσης του αυτοκινήτου, που ακολουθείται συνεχώς, απ' όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων και των παλιότερων χρόνων! Εχουν αυξηθεί τα ΙΧ, οι συγκοινωνίες και τα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν παραμεριστεί. Το μετρό είναι ειδική περίπτωση... αλλά κι αυτό δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Το αυτοκίνητο έχει προτιμηθεί αντί των μέσων σταθερής τροχιάς. Το τραμ ξηλώθηκε. Τώρα πάνε να το κάνουν, αλλά κι αυτό φαίνεται ότι θα είναι μόνο μερικές γραμμές, επιλεγμένες. Και υπάρχουν τα κίνητρα που έχουν δοθεί για την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων, τα καταλυτικά... Ολα αυτά δημιουργούν όλη τη συμφόρηση στην Αθήνα. Και είναι, όπως αποδεικνύεται, χτυπητή συνέπεια της σχέσης γενικής και τοπικής πολιτικής"!

Ο Λεων. Αυδής σημείωσε έτσι, ότι δεν πρέπει να έχει ο κόσμος την ψευδαίσθηση ότι μπορεί η Αθήνα να γίνει μια νησίδα ποιότητας ζωής μέσα στο πέλαγος της βαρβαρότητας της ελεύθερης αγοράς. "Και βέβαια - παρατήρησε - δε θα γίνει η πόλη δική μας, αν ο κόσμος είναι άνεργος, υποαπασχολήσιμος, όταν η παιδεία είναι ένας μηχανισμός παραγωγής απασχολήσιμων, όταν η κοινωνική πρόνοια διαλύεται"...

"Για όλα αυτά, όμως, σχολίασε ο δημοσιογράφος, τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης δε βρήκαν χρόνο να πουν μια λέξη, ούτε καν τη μέρα της προγραμματικής διακήρυξης της "Συμπαράταξης για την Αθήνα"".

"Εκείνοι οι οποίοι προβάλλουν εικόνα, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, εκείνοι οι οποίοι μετατρέπουν την πολιτική σε εικόνα ή προβάλλουν το επουσιώδες αντί το ουσιώδες, δεν έχουν κανένα λόγο να προβάλλουν εμάς... Προβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική άποψη, την οποία συμμερίζεται και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κατά το πλείστον και ο ΣΥΝ, και αντιστοιχεί στην αντικατάσταση του πολιτικού λόγου από την εικόνα. Εμείς θα τους λέγαμε για παράδειγμα: "καλοί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά εδώ θα καταστραφεί το περιβάλλον"... Τους χαλάμε τη σούπα"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικηγόροι στηρίζουν "Συμπαράταξη" (1998-10-09 00:00:00.0)
Διαβατήριο αξιοπιστίας για τη Συμπαράταξη (1998-10-06 00:00:00.0)
Μαζί για τη νικηφόρα διαδήλωση! (1998-10-04 00:00:00.0)
Να πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του (1998-09-30 00:00:00.0)
Συμπαράταξη για την Αθήνα! (1998-07-15 00:00:00.0)
Προσκλητήριο αγώνα (1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ