Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκαψαν Αλβανό σε αστυνομικό τμήμα!

Κολαστήριο για δυο ανήλικους Αλβανούς που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κλοπή. Αστυνομικοί του Τμήματος της Στυλίδας, αφού τους έπιασαν, τους βασάνισαν για να ομολογήσουν. Τον έναν από τους δύο τον έκαψαν! Ο... πρωτότυπος αυτός τρόπος προανακριτικής διαδικασίας που υπέστησαν οι δυο ανήλικοι αλλοδαποί, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έχει κάνει ο πρόξενος της Αλβανίας, Αντι Μαχίλα, δύο 17χρονα ξαδέλφια, ο Εντριτ και ο Λεονάρντ Γκρίζα ήρθαν στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και δούλευαν στο Αυλάκι Φθιώτιδας. Ο εργοδότης που τους απασχολούσε σε αγροτικές εργασίες τους απέλυσε και επειδή τους έδιωξε από το κατάλυμα που κοιμούνταν, κατέφυγαν σε ένα φορτηγό που το χρησιμοποιούσε ένας ομοεθνής τους. Εκεί βρέθηκαν κλοπιμαία και τα δυο ξαδέλφια πιάστηκαν στις 11 του Ιούλη και κρατήθηκαν για δύο μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας. Ο πρόξενος έχει καταγγείλει ότι οι αστυνομικοί τους βασάνισαν για να ομολογήσουν την κλοπή. Με βάρδιες δέκα αστυνομικοί τους χτυπούσαν με γκλομπ, ενώ στον Εντριτ έριξαν οινόπνευμα στην κοιλιά του και του βάλανε φωτιά.

Οι δυο ανήλικοι δικάστηκαν στο Αυτόφωρο της Λαμίας όπου χωρίς την παρουσία δικηγόρων καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλακή και μεταφέρθηκαν στις Φυλακές Ανηλίκων Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου ο οποίος φέρεται ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην αλβανική πρεσβεία. Η ΕΔΕ διατάχθηκε σε βάρος του υπαλλήλου μετά από αναφορά του διευθυντή των Φυλακών Ανηλίκων ότι ο υπάλληλος παραβίασε την ιεραρχία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει διατάξει έρευνα και σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ