Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρούν οι δικηγόροι για τα Ειρηνοδικεία

Τις αντιδράσεις του δικηγορικού κόσμου προκαλεί το νομοσχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που μετατρέπει τα Ειρηνοδικεία σε Μονομελή Πρωτοδικεία.

Οι δικηγόροι της Αθήνας πραγματοποιούν μεθαύριο συγκέντρωση, στις 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΣΑ, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος για τις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος και, όπως ήδη καταγγέλθηκε, χωρίς καν να τους ενημερώσει. Το νομοσχέδιο αυτό πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στο θερινό τμήμα του Αυγούστου.

Οι αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στα Ειρηνοδικεία - εκτιμά ο δικηγορικός κόσμος - δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν σε τίποτα τη λειτουργία των δικαστηρίων, ενώ θα εξοντώσουν τους δικηγόρους. Σε μια στιγμή που η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως κτιριακό, έλλειψη δικαστικών αιθουσών, δικαστικών υπαλλήλων κλπ., η μετατροπή των Ειρηνοδικείων σε Μονομελή Πρωτοδικεία θα επιφέρει απλώς σύγχυση στους πολίτες, ενώ για τους δικηγόρους οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ