Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετά το "δελτίο τροχαίων", τώρα και "δελτίο πνιγμών"

Τα θαλάσσια μπάνια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Παρά το ότι κάθε χρόνο δίνονται οδηγίες προς τους λουομένους, οι πνιγμοί δε μειώνονται. Ετσι το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 άτομα πνίγηκαν την ώρα που κολυμπούσαν.

Στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα ο 67χρονος Γρηγόριος Αναστασόπουλος, από θαλάσσια περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου ανασύρθηκε νεκρή η 61χρονη Πάτρα Πούλκα, από την πλαζ της Ραφήνας ο Λεωνίδας Σαμτζίνης, 83 χρόνων, από το Παραπόρτι Ανδρου ο Ηλίας Κόλλιας, 28 χρόνων, από την Καστροσυκιά Πρέβεζας ο Αχιλλέας Κυριακίδης, 69 χρόνων, από τη Βούλα ο Γρηγόριος Σακκαλής, 82 χρόνων και από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής η Θεοδώρα Διαμαντοπούλου, 73 χρόνων.

Επίσης άλλα έξι άτομα πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τους Ελένη Παπαδάκη, 79 χρόνων στο Π. Χέλι, Κωνσταντίνο Σινάνη, 80 χρόνων στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, Μαρία Κιούση, 78 χρόνων στα Ν. Στύρα, Κωνσταντίνο Ρόκκο, 73 χρόνων στην Αυλίδα, Μαρία Θεοδώρου 73 χρόνων στα Σκότινα Πιερίας και τον Αυστριακό Αλφρεντ Νέμετς, 69 χρόνων στο Βασιλικό Ζακύνθου.

Από ομάδα δυτών του Λιμενικού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Παζαράκι Γραμματικού ο Αθανάσιος Καταχάνας, 34 χρόνων, που αγνοούνταν από την Κυριακή όταν είχε μεταβεί στην παραπάνω περιοχή για υποβρύχιο ψάρεμα.

Επίσης νεκρός από χρήση εκρηκτικού μηχανισμού ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Πρασσονησίου Σαχτουριών Ρεθύμνου ο 49χρονος Ιωάννης Δελιδάκης.

Εκτεταμένους ελέγχους σε διάφορα σκάφη αναψυχής και επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο από το Λιμενικό Σώμα. Εγιναν 225 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 76 παραβάσεις του γενικού κανονισμού λιμένα και των ειδικών κανονισμών που αφορούν τα ταχύπλοα σκάφη και μέσα αναψυχής. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 60 λιμενικοί, με οκτώ ταχύπλοα σκάφη και έξι οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ