Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
Παραιτήθηκε η διοίκηση

Τα μέλη της καταγγέλλουν την κυβέρνηση για λαθροχειρίες στον κανονισμό λειτουργίας

Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν χθες τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας πως το κείμενο του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας που υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και στάλθηκε για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αρχικά είχε εγκριθεί και ήταν αποτέλεσμα επίπονου διαλόγου.

Οπως όλα δείχνουν, τα στελέχη της κυβέρνησης βρήκαν νέο τρόπο ώστε να καθυστερήσουν παραπέρα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών "Παπαγεωργίου", που είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε το Φθινόπωρο. Πυροδότησαν νέα διαμάχη, εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χρόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να μπουν και να μονοπωλήσουν για ένα διάστημα την αγορά της Θεσσαλονίκης. Ιδιωτικά συμφέροντα που για πολλούς έχουν το όνομα "Αποστολόπουλος".

Οπως ανέφεραν τα μέλη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που έγινε χτες σε χώρο του Νοσοκομείου, ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας που απεστάλη για δημοσίευση, αποκλίνει από τις βασικές αρχές και στόχους που τέθηκαν και αναιρεί τα συμφωνηθέντα με το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν ότι με το νέο εσωτερικό κανονισμό που προώθησε το υπουργείο Υγείας, το ΔΣ καθίσταται όργανο αποστερημένο δικαιωμάτων και ευθυνών και γίνεται όργανο χωρίς νόημα. Περιορίζεται η δυναμικότητα του Νοσοκομείου από 750 σε 625 κρεβάτια. Μειώνεται ο αριθμός του επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Καταργείται ολόκληρη βαθμίδα γιατρών αναπληρωτών διευθυντών με 24 θέσεις. Ως χαρακτηριστική περίπτωση αναφέρουν τη μείωση των θέσεων γιατρών στην καρδιολογική κλινική από 8 σε 5. Οπως είπαν, "οι γιατροί αυτοί θα πρέπει να εξυπηρετούν την κλινική με 35 κρεβάτια, τη στεφανιαία μονάδα με 10 κρεβάτια, το αιμοδυναμικό εργαστήριο, τα λοιπά εργαστήρια, τα εξωτερικά ιατρεία και τις ανάγκες των άλλων κλινικών ως σύμβουλοι γιατροί".

Τέλος, τα μέλη του ΔΣ που δήλωσαν ότι επιθυμούν το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" να λειτουργήσει στα πλαίσια του ΕΣΥ, κάλεσαν σε συμπαράσταση όλους τους φορείς της πόλης, ώστε την ύστατη ακόμη ώρα να αποφευχθεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου και να ξεκινήσει η λειτουργία του.

το ΚΚΕ

"Τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης για τον υπουργό Υγείας όταν αλλάζει το περιεχόμενο του Οργανισμού με εκ των υστέρων μαγειρέματα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός που παραβρέθηκε στη σύσκεψη και επισήμανε ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται πλέον πως η κυβέρνηση δε θέλει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. "Κωλυσιεργεί. Και πίσω από αυτήν την κωλυσιεργία βρίσκονται μεγάλα συμφέροντα που στόχο έχουν να καταλάβουν την αγορά υγείας στην πόλη".

Απαντώντας στο επιχείρημα που ψελλίζουν ορισμένοι, ότι δηλαδή οι αλλαγές του υπουργείου γίνονται στην κατεύθυνση τόνωσης του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου, ο Γ. Κατσαρός είπε πως "οι αλλαγές ακόμη και θετικές δεν επιτρέπεται να γίνονται στη "ζούλα"" και κατέληξε σημειώνοντας πως "στόχος των αλλαγών που γίνονται, δεν είναι να λειτουργήσει το Νοσοκομείο θετικότερα, αλλά να μη λειτουργήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ